Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαΥΠΕΝ: Σε ΦΕΚ η έγκριση Εγκατάστασης Σταθμού Φυσικού Αερίου στη ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής

ΥΠΕΝ: Σε ΦΕΚ η έγκριση Εγκατάστασης Σταθμού Φυσικού Αερίου στη ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας διατηρεί το δικαίωμα να επιβάλει την εκτέλεση μεταρρυθμίσεων, σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι αυτό είναι αναγκαίο για να εκπληρωθούν οι επιδιωκόμενοι σκοποί.

Το ΥΠΕΝ προχώρησε με απόφασή του στη χορήγηση Έγκρισης Εγκατάστασης στον ΔΕΣΦΑ για τoν «Ρυθμιστικό Σταθμό Φυσικού Αερίου Κομοτηνής (U-3680)» εντός της Βιομηχανικής Περιοχής Κομοτηνής.

Το έργο αφορά στην εγκατάσταση Ρυθμιστικού Σταθμού, που περιλαμβάνει 2 ρυθμιστικές διατάξεις, μία κύρια και μία εφεδρική, που χωροθετούνται στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις του Μετρητικού Σταθμού, Βανοστασίου, Εξωθητήρα (U-3610) του ΔΕΣΦΑ στο ΝΔ άκρο της ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής.

Ειδικότερα, χορηγείται στην εταιρεία ΔΕΣΦΑ Α.Ε. Έγκριση Εγκατάστασης, πενταετούς διάρκειας, για την εγκατάσταση του Ρυθμιστικού Σταθμού Κομοτηνής U-3680 εντός της
ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής στον Δήμο Κομοτηνής της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης με τα παρακάτω γενικά στοιχεία εγκατάστασης:

Πατήστε επάνω στη φωτό για να δείτε ολόκληρη τη δημοσίευση ΦΕΚ

 

Οι όροι και περιορισμοί της Έγκρισης Εγκατάστασης

  1. Να υπάρχουν και να διατηρούνται σε καλή κατάσταση τα αναγκαία και προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας για την ζωή και την υγεία των εργαζομένων.
  2. Να λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των περιοίκων, του κοινού και του περιβάλλοντος, από κάθε κίνδυνο βλάβης της υγείας ή ενόχλησης ή ρύπανσης, που μπορεί να προκληθεί κατά την εκτέλεση των εργασιών.
  3. Να τηρούνται οι εκάστοτε ισχύουσες αστυνομικές και υγειονομικές διατάξεις καθώς και οι διατάξεις του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.
  4. Να τηρούνται οι όροι ασφαλείας που επιβάλλονται από τους Ελληνικούς και Κοινοτικούς Κανονισμούς.
  5. Να τηρείται η απόφαση Τεχνικού Κανονισμού του στοιχείου 16 του προοιμίου της παρούσας για θέματα που αφορούν στη μελέτη, κατασκευή, επιθεώρηση και έλεγχος του συνόλου του εν θέματι έργου.
  6. Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας διατηρεί το δικαίωμα να επιβάλει την εκτέλεση μεταρρυθμίσεων στην υπόψη εγκατάσταση σε κάθε περίπτωση που θα διαπιστωθεί ότι τούτο είναι αναγκαίο για να εκπληρωθούν οι Τεύχος B’ 4686/22.07.2023 ΕΦΗΜΕΡΙ∆Α TΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ 51837 επιδιωκόμενοι σκοποί που προβλέπονται από την υπό στοιχεία Δ3/Α/οικ.4303/22-02-2012 υπουργική απόφαση του στοιχείου 16 του προοιμίου της παρούσας, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.
  7. Για τον προβλεπόμενο έλεγχο, τις επιθεωρήσεις και την έκδοση του απαιτούμενου Πιστοποιητικού θα χρησιμοποιηθεί προσωπικό διαπιστευμένο, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του άρθρου 12 του Τεχνικού Κανονισμού του στοιχείου 16 του προοιμίου της παρούσας, για τη πραγματοποίηση ελέγχων και επιθεωρήσεων ως προς τον εν λόγω Κανονισμό.
  8. Σε περίπτωση αλλαγής οποιωνδήποτε εκ των λειτουργικών παραμέτρων του εν θέματι έργου, η εταιρεία θα πρέπει να υποβάλει αίτημα για τη χορήγηση σχετικής άδειας από την αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Η θεώρηση της Μελέτης
    Εγκατάστασης και της Αρχιτεκτονικής Μελέτης αφορά μόνον σε θέματα σχετικά με την εφαρμογή της βιομηχανικής νομοθεσίας, της υπουργικής απόφασης του στοιχείου 16 του προοιμίου της παρούσας και γίνεται με την προϋπόθεση της τήρησης των πολεοδομικών διατάξεων.
  9. Την ευθύνη για την ορθότητα και ακρίβεια των σχετικών στοιχείων, υπολογισμών και σχεδίων, που περιέχει η Μελέτη Εγκατάστασης, η Αρχιτεκτονική Μελέτη, η Μελέτη Ασφαλείας καθώς και τα λοιπά στοιχεία του φακέλου του έργου έχουν οι μελετητές. Σε περίπτωση που θα διαπιστωθεί ότι οι προαναφερθείσες Μελέτη Εγκατάστασης, Αρχιτεκτονική Μελέτη, Μελέτη Ασφαλείας και λοιπά στοιχεία του φακέλου δεν εφαρμόζονται ή ότι
    τα στοιχεία που περιέχουν δεν είναι ακριβή, η παρούσα απόφαση μπορεί να ανακληθεί.
  10. Η παρούσα έγκριση δεν απαλλάσσει την εταιρεία ΔΕΣΦΑ Α.Ε. από την υποχρέωση να εφοδιασθεί με άλλη άδεια, αν από άλλες διατάξεις προκύπτει αντίστοιχη
    υποχρέωση.
Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας