Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΟικονομίαΠαναγιώτης Πετράκης- καθηγητής Οικονομικών στο ΕΚΠΑ: «Η κακοκαιρία θα επηρεάσει την ελληνική...

Παναγιώτης Πετράκης- καθηγητής Οικονομικών στο ΕΚΠΑ: «Η κακοκαιρία θα επηρεάσει την ελληνική οικονομία»

Η αγροτική παραγωγή ήταν κρίσιμη, διότι είναι σιτάρια, είναι προϊόντα (των οποίων η απώλεια) θα πυροδοτήσει ξανά πληθωριστικές πιέσεις», πρόσθεσε ο κ. Πετράκης.

  «Φαίνεται ότι το φαινόμενο (κακοκαιρία Daniel) ήταν τουλάχιστον τρεις φορές μεγαλύτερο από τον Ιανό. Η κλίμακας δεν είναι ακριβώς αναλογική. (…) Μιλάμε λοιπόν για κόστος 1 – 1,5 δισ.»,

τόνισε ο κ. Παναγιώτης Πετράκης, καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ, «ΕΡΤNEWS UPDΑTE» για τις επιπτώσεις της κακοκαιρίας στην αγροτική παραγωγή ειδικά στη Θεσσαλία και κατ’επέκταση στην ελληνική οικονομία.

«Αυτό 1 – 1,5 δισ. θα το τοποθετούσα σαν απώλειες πλούτου, δηλαδή σαν απώλειες του ΑΕΠ, κατά κάποιο τρόπο. Είναι ένα πολύ μεγάλο μέγεθος. (…) Καταστράφηκε ένα πολύ μεγάλο μέρος της αγροτικής παραγωγής. Η αγροτική παραγωγή ήταν κρίσιμη, διότι είναι σιτάρια, είναι προϊόντα (των οποίων η απώλεια) θα πυροδοτήσει ξανά πληθωριστικές πιέσεις», πρόσθεσε ο κ. Πετράκης. «Θα έχουμε επιπτώσεις στο παραγωγικό σύστημα της χώρας και οι επιπτώσεις θα κάνουν κυρίως με αγροτική παραγωγή και η απουσία αυτής θα επιδράσει και στο θέμα των τιμών των αγροτικών προϊόντων».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας