ΕΛΕΓΕΠ: Ταμειακή διαχείριση και χρηματοδότηση από Πειραιώς

Το Ελληνικό Δημόσιο και η Τράπεζα Πειραιώς υπέγραψαν τη σύμβαση για την πληρωμή των κοινοτικών ενισχύσεων μέσω ΟΠΕΚΕΠΕ.

Μετά από ανοικτό διεθνή ηλεκτρονικό διαγωνισμό, η Τράπεζα Πειραιώς ανέλαβε από το Ελληνικό Δημόσιο, για την τετραετία 2022- 2026, την τήρηση, την ταμειακή διαχείριση και τη χρηματοδότηση του Ειδικού Λογαριασμού Εγγυήσεων Γεωργικών Προϊόντων (ΕΛΕΓΕΠ).

Το έργο συνδέεται με χρηματοδότηση από την Τράπεζα Πειραιώς ύψους έως 2,5 δις ευρώ, ετησίως. Στόχος είναι η έγκαιρη πληρωμή των κοινοτικών- εθνικών ενισχύσεων, που προβλέπονται από την Κοινή Αγροτική Πολιτική, στους δικαιούχους.

Η σύμβαση υπεγράφη στις 13 Οκτωβρίου 2022 από τον υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα, τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γ. Γεωργαντά, τον γενικό διευθυντή Αγροτικής Τραπεζικής της Τράπεζας Πειραιώς Αλ. Αλεξάνδρου και τον ανώτερο διευθυντή Ανάπτυξης Εργασιών Αγροτικού Τομέα της Τράπεζας Πειραιώς Ι. Χανιωτάκη. Παρέστησαν ο CEO της Τράπεζας Πειραιώς Χρ. Μεγάλου, ο ανώτερος γενικός διευθυντής της Τράπεζας Πειραιώς Θ. Τζούρος και ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Ε. Σημανδράκος.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου, δήλωσε: «Η Τράπεζα Πειραιώς, μετά από διεθνή διαγωνισμό, αναλαμβάνει τη διαχείριση και τη χρηματοδότηση των κοινοτικών και εθνικών ενισχύσεων, με περίπου 2,5 δισ. ευρώ ετησίως, από φέτος και μέχρι το 2026.

Στηρίζουμε τις παραγωγικές και επιχειρηματικές δυνάμεις του Αγροδιατροφικού Τομέα για να συνεχίσουν να παράγουν υψηλής ποιότητας και διεθνώς ανταγωνιστικά προϊόντα, να δημιουργούν θέσεις εργασίας και εισόδημα στην περιφέρεια.

Στην Τράπεζα Πειραιώς πιστεύουμε ότι ο Αγροδιατροφικός Τομέας μπορεί να αντιμετωπίσει τις σημερινές προκλήσεις επιτυχώς και να αποτελέσει πυλώνα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας».

Με τη δημοσίευση της ΚΥΑ στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης θα ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία πληρωμής της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης, για το έτος 2022 προς τους δικαιούχους αγρότες.

Με τη στρατηγικής σημασίας συμφωνία, η Τράπεζα Πειραιώς επιβεβαιώνει έμπρακτα την ενεργό στήριξή της στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας και στον αγροτικό κόσμο της χώρας.

Η Τράπεζα διαθέτει την τεχνογνωσία, την εμπειρία και το εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό, ώστε να ανταποκριθεί με συνέπεια και αποτελεσματικότητα στις ανάγκες της συνεργασίας αυτής, καθώς εκτελεί ήδη το έργο με απόλυτη επιτυχία από το 2012.

Να σημειωθεί πως η Τράπεζα Πειραιώς είναι η μοναδική στην Ελλάδα -μέχρι σήμερα- που έχει πιστοποιηθεί (ISO 9001:2015) στην ταμειακή διαχείριση και στις πληρωμές Κοινοτικών Γεωργικών Ενισχύσεων προς παραγωγούς.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More