Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαΕπιχειρήσειςΤα «ανοίγματα» που έκαναν οι Έλληνες επιχειρηματίες στην Ινδία

Τα «ανοίγματα» που έκαναν οι Έλληνες επιχειρηματίες στην Ινδία

Η ελληνική επιχειρηματική αποστολή στην Ινδία πραγματοποίησε πάνω από 1.000 B2B συναντήσεις, ενισχύοντας τις οικονομικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών

Η ελληνική επιχειρηματική αποστολή στην Ινδία πραγματοποίησε πάνω από 1.000 B2B συναντήσεις, ενισχύοντας τις οικονομικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Στις συναντήσεις συμμετείχαν πάνω από 250 εταιρείες στο Νέο Δελχί και άνω των 200 σε Βομβάη και Μπάγκαλορ.

Ο στόχος ήταν η προώθηση των ελληνικών εξαγωγών, η προσέλκυση επενδύσεων και η εμβάθυνση της συνεργασίας των δύο επιχειρηματικών κοινοτήτων. Η αποστολή περιλάμβανε επιχειρήσεις από διάφορους κλάδους, όπως την τεχνολογία, την υγεία, την ενέργεια, τις κατασκευές, τη ναυτιλία, τη βιομηχανία, τα οπτικοακουστικά, την αγροδιατροφή, την εφοδιαστική αλυσίδα, τα ακίνητα και τον τουρισμό.

Η επιχειρηματική αποστολή είχε ως επικεφαλής τον Υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστα Φραγκογιάννη. Μαζί του ήταν η Γενική Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών και Πρόεδρος της Enterprise Greece, Μάιρα Μυρογιάννη, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Enterprise Greece, Δρ. Μαρίνος Γιαννόπουλος.

Η υλοποίηση της αποστολής βασίστηκε στη χρήση ψηφιακών εργαλείων και στην οργάνωση ημερίδων, επισκέψεων και δράσεων δικτύωσης σε τρεις μεγάλες πόλεις της Ινδίας (Νέο Δελχί, Βομβάη και Μπανγκαλόρ).

H Enterprise Greece, με την πολύτιμη υποστήριξη της Ελληνικής Πρεσβείας στην Ινδία και σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ινδικών Βιομηχανιών (CII India) και την Ένωση Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων (FICCI), συνδιοργάνωσαν σειρά ημερίδων, επισκέψεων και δράσεων δικτύωσης στις τρεις προαναφερόμενες πόλεις.

Σημειώνεται ότι υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) μεταξύ της Enterprise Greece και του CII (Confederation of Indian Industry), αλλά και μεταξύ των Joist Innovation Park και Adani University, Eurobank με NPCI (UPI) και Fairfax, Eurolife FFH Insurance Group and LTIMindtree.

Ακόμη, στο επιχειρηματικό φόρουμ «Ανάπτυξη της Οικονομικής Συνεργασίας Ελλάδας και Ινδίας: Μελλοντικές Προοπτικές» στη Βομβάη, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μίλησε για το μέλλον της στρατηγικής συνεργασίας με την Ινδία που όπως είπε διαγράφεται λαμπρό, και κάλεσε τους Ινδούς επιχειρηματίες να επενδύσουν και να συνάψουν οικονομικές συνεργασίες που θα αναβαθμίσουν περισσότερο τις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών. Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε την αλλαγή της ελληνικής οικονομίας και αναφέρθηκε αναβάθμιση των σχέσεων με την Ινδία σε γεωπολιτικό, αμυντικό και οικονομικό επίπεδο.

Κατά την παραμονή της εθνικής αντιπροσωπείας στη Βομβάη, υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) μεταξύ της Enterprise Greece και του FICCI (Federation of Indian Chambers of Commerce & Industry).

Επισημαίνεται ότι δεν επιλέχθηκε τυχαία η Βομβάη ως σταθμός της αποστολής δεδομένου ότι θεωρείται η οικονομική πρωτεύουσα της Ινδίας και το κέντρο της κινηματογραφικής της βιομηχανίας, ενώ η Μπάνγκαλορ ως η Silicon Valley της Ινδίας, παρείχε το ιδανικό σκηνικό για συζητήσεις στον τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ).

Τέλος, οι επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάσθηκαν αφορούσαν σε Κέντρα δεδομένων, Τηλεφωνικά κέντρα/Κέντρα Εξυπηρέτησης στελεχωμένα από πολύγλωσσο προσωπικό, Mobile Marketing & Advertising, Ανάπτυξη λογισμικού, Υπηρεσίες Ασφάλειας Πληροφοριών, Έξυπνες πόλεις, Συναρμολόγηση και διανομή συσκευών ΤΠΕ, Υπηρεσίες B2B Cloud και Δραστηριότητες Καινοτομίας και Έρευνας.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας