Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαΕπιχειρήσειςΗ ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ αναδείχθηκε προσωρινός ανάδοχος για τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης

Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ αναδείχθηκε προσωρινός ανάδοχος για τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης

Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ αναδείχθηκε προσωρινός ανάδοχος για τη σύμβαση παραχώρησης του έργου «Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Λειτουργία, Συντήρηση και Εκμετάλλευση του Βορείου Οδικού Άξονα Κρήτης (Β.Ο.Α.Κ) στο τμήμα Χανιά - Ηράκλειο», σύμφωνα με απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ αναδείχθηκε προσωρινός ανάδοχος για τη σύμβαση παραχώρησης του έργου «Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Λειτουργία, Συντήρηση και Εκμετάλλευση του Βορείου Οδικού Άξονα Κρήτης (Β.Ο.Α.Κ) στο τμήμα Χανιά – Ηράκλειο», σύμφωνα με απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Με την ολοκλήρωση της Β’ Φάσης του διεθνούς διαγωνισμού για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών, δεύτερος στην Κατάταξη Διαγωνιζόμενος, μετά και την πάροδο της αποκλειστικής προθεσμίας των δέκα ημερών, κατά την οποία δεν ασκήθηκε προδικαστική προσφυγή, αναδείχθηκε η κοινοπραξία Άκτωρ Παραχωρήσεις Α.Ε. – Μυτιλιναίος Α.Ε.

Στη συνέχεια, ο προσωρινός ανάδοχος καλείται να αντικαταστήσει την εγγυητική επιστολή συμμετοχής διαγωνιζόμενου με την εγγυητική επιστολή προσωρινού αναδόχου, καθώς και να προχωρήσει στην προκήρυξη ανοικτού διαγωνισμού για την επιλογή ανεξάρτητου μηχανικού.

Η περίοδος της παραχώρησης είναι 35 έτη, εκ των οποίων έως πέντε έτη (60 μήνες) είναι η περίοδος μελετών – κατασκευών. Το τμήμα Χανιά – Ηράκλειο του ΒΟΑΚ είναι μήκους 157,5 χλμ. (με δύο ΛΕΑ, πλήθος ανισόπεδων κόμβων και σηράγγων) και υπάρχει πρόβλεψη για χρηματοδότησή του με 200 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ).

Με την ολοκλήρωση του ΒΟΑΚ θα μειωθεί σημαντικά ο χρόνος για τη διαδρομή Χανιά – Ηράκλειο και τη διαδρομή Χανιά – Άγιος Νικόλαος, ενώ θα αναβαθμιστεί η οδική ασφάλεια, με αισθητή μείωση θανατηφόρων ατυχημάτων και σοβαρών τραυματισμών

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας