Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαΕπιχειρήσεις10 χρόνια egg: Η ασπίδα και το ξίφος των ελληνικών startups

10 χρόνια egg: Η ασπίδα και το ξίφος των ελληνικών startups

Το egg – enter•grοw•go εκκολάφθηκε «υπό συνθήκες οικονομικού πολέμου», όπως είχε χαρακτηριστικά δηλώσει τον Σεπτέμβριο ο CEO της Eurobank, Φωκίων Καραβίας, για να αποτελεί δέκα χρόνια αργότερα την ασπίδα και το ξίφος των νεοφυών επιχειρήσεων στην Ελλάδα.

Το egg αποτελείται από δύο διακριτές και συμπληρωματικές πλατφόρμες υποστήριξης της επιχειρηματικότητας, με τις οποίες προσφέρει ελκυστικές ευκαιρίες για χρηματοδότηση, καθοδήγηση, επιχειρηματική δικτύωση και εξωστρέφεια. Στον 10ο κύκλο, αξιοποιώντας την εμπειρία και τη σύγχρονη δομή του, το egg αναβαθμίζει και εντατικοποιεί την καθοδήγηση των επιχειρηματικών ομάδων που θα ενταχθούν σε αυτό, επιδιώκοντας την επιτάχυνση υλοποίησης των σχεδίων τους.

Καθοριστικής σημασίας για τη μεγιστοποίηση του οφέλους για τους συμμετέχοντες είναι η υπαγωγή τους, αναλόγως του σταδίου ωριμότητας/ετοιμότητας του επιχειρηματικού τους σχεδίου, σε κατάλληλες ροές επιχειρηματικής επιτάχυνσης (business acceleration cohorts), εντός της πλατφόρμας egg Start-Up, με αντίστοιχα προσαρμοσμένα επιχειρηματικά ορόσημα (milestones) και συμβουλευτική παρακολούθηση στο πλαίσιο του Προγράμματος. Στόχος είναι να εντοπιστούν οι πραγματικές τους ανάγκες και να επιδιώξουν συνέργειες με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες ως μέλη ενός αναπτυξιακού «οικοσυστήματος», ενισχύοντας τις πιθανότητες χρηματοδότησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ STARTUPPER.GR

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας