Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαΕπιχειρήσειςAttica Bank: Συμμετοχή Thrivest και συγχώνευση με Παγκρήτια - 64 εκατ. ευρώ...

Attica Bank: Συμμετοχή Thrivest και συγχώνευση με Παγκρήτια – 64 εκατ. ευρώ «ρίχνει» ο Εξάρχου

Προς ολοταχώς για τη δημιουργία του πέμπτου τραπεζικού πόλου στη χώρα μας (και πρώτου μη συστημικού) οδηγούμαστε μετά τη σημερινή συνάντηση των διοικήσεων ΤΧΣ, ΤΜΕΔΕ, Attica Bank και Thrivest υπό την αιγίδα της Τράπεζας της Ελλάδος.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, Thrivest και Παγκρήτια ετοιμάζονται να επενδύσουν στην Attica Bank κεφάλαια ύψους 64 εκατ. ευρώ, μέσω συμμετοχής στην AMK της Attica Bank.

Η μεγάλη συμφωνία επετεύχθη το πρωί της Πέμπτης στην Τράπεζα της Ελλάδος, καθώς οριστικοποιήθηκαν οι όροι συμμετοχής της Thrivest, ως ιδιώτη επενδυτή, στην επικείμενη ΑΜΚ της Τράπεζας Αττικής. Στην ίδια συνάντηση καταστρώθηκε και το πλάνο για την συγχώνευση Attica Bank – Παγκρήτιας, που θα δημιουργήσει τον νέο τραπεζικό πόλο.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται να δώσει τέλος στις φήμες που κυκλοφόρησαν το τελευταίο διάστημα και προδίκαζαν το «ναυάγιο» της συμφωνίας. Τελικά όπως αποδείχτηκε, μετά την αποχώρηση της Ellington η συγκεκριμένη συμφωνία είχε μπει για τα καλά στις «ράγες».

Αξίζει να σημειωθεί ότι προαπαιτούμενο της συγχώνευσης των δύο τραπεζών αποτελεί η εξυγίανση της Attica από τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια ύψους 2,6 δισ. ευρώ. Για τον σκοπό αυτή η διοίκηση κινείται δυναμικά προς αυτή την κατεύθυνση με αποδοχή επτά δεσμευτικών προσφορών για το πρώτο χαρτοφυλάκιο NPEs με την ονομασία “Astir”.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας