Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαΕπιχειρήσειςFitness Meals: Η Startup που «πάντρεψε» υγιεινή διατροφή, καινοτομία, οικολογική συνείδηση και...

Fitness Meals: Η Startup που «πάντρεψε» υγιεινή διατροφή, καινοτομία, οικολογική συνείδηση και online εξυπηρέτηση

Πριν από περίπου 2.5 χρόνια, οι παιδικοί φίλοι Νίκος Μαργέλος (Executive Chef & Co-Founder) και Γιάννης Γραφανάκης (CEO & Co-Founder), με σπουδαία εμπειρία στον χώρο των εστιατορίων και των οικονομικών αντιστοίχως, αποφάσισαν να επιστρέψουν στην Ελλάδα με όραμα να αποδείξουν ότι μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή μπορεί να είναι νόστιμη, απολαυστική και εύκολα διατηρήσιμη, αλλά και να βοηθήσουν τον κόσμο να αποκτήσει μια υγιή σχέση με το φαγητό. Η Fitness Meals είχε «γεννηθεί» και η ανάπτυξη της Startup εταιρείας που βασίζεται στο direct to consumer μοντέλο έμελλε να είναι ραγδαία την επόμενη διετία!

Ενδεικτικά, αξίζει να αναφερθεί ότι τον Νοέμβριο του 2020, η ομάδα της Fitness Meals απαρτιζόταν μόνο από 5 άτομα, ενώ σήμερα από 40! Αντίστοιχα, τον Νοέμβριο του 2020 η Fitness Meals μαγείρεψε 2000 γεύματα σε έναν μήνα, ενώ πλέον οι σεφ της ετοιμάζουν ±35.000 σε μηνιαία βάση. Επίσης, οι προβλέψεις δείχνουν ότι σε σχέση με το 2021, ο τζίρος του 2023 θα είναι τριπλάσιος, ενώ το πρώτο τρίμηνο του 2023 σημειώθηκε 100% αύξηση πωλήσεων, συγκριτικά με το αντίστοιχο του 2022. Είναι πολύ σημαντικό να επισημανθεί ότι η κερδοφορία της εταιρείας (μεικτό κέρδος 65% και projected EBITDA Margin 20%) έχει επιτευχθεί με οργανική ανάπτυξη, χωρίς άντληση κεφαλαίων από επενδυτές. Ο συνολικός αριθμός παραγγελιών ανά εβδομάδα είναι πάνω από 1000, ενώ οι πελάτες της Fitness Meals μέχρι σήμερα είναι πάνω από 6500, με 1000 ενεργούς συνδρομητές ανά μήνα, εκ των οποίων οι 300 είναι νέοι! Σημαντική είναι και αναγνωρισιμότητά της εταιρείας στα Social Media, ενδεικτική της δημοφιλίας της, με πολύ μεγάλο following base ειδικά σε Instagram και TikTok.

 

Τι είναι όμως και πώς λειτουργεί η Fitness Meals, αν -κακώς!- δεν το γνώριζες έως τώρα;

H Fitness Meals προσφέρει χαρά, απόλαυση, πλούσιες γεύσεις, καλή διάθεση και υγεία! Πώς; Με την 1η και μοναδική επιχείρηση παράδοσης έτοιμων γευμάτων με συνδρομή στην Ελλάδα! Οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινής ζωής έχουν κάνει πολλούς ανθρώπους να θεωρούν το πρόχειρο φαγητό ως διατροφική επιλογή – γιατί το πρόχειρο είναι γρήγορο και το γρήγορο είναι εύκολο. Σε αυτούς τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας λοιπόν, όπου όλοι προσπαθούν να βρουν βολικές λύσεις σε όλες τις πτυχές της ζωής τους, η Fitness Meals κάνει το γρήγορο και το εύκολο, θρεπτικό και απολαυστικό.

Πώς λειτουργεί; Τα βήματα είναι απλά:

1. Ο πελάτης επιλέγει το ιδανικό πλάνο για εκείνον
2. Ξεκινάει μια συνδρομή ή κάνει μια μεμονωμένη παραγγελία
3. Η Fitness Meals αναλαμβάνει να προμηθευτεί την καλύτερη πρώτη ύλη, να μαγειρέψει, να συσκευάσει και να παραδώσει τα γεύματα γρήγορα και φρέσκα
4. Ο πελάτης παραλαμβάνει, ζεσταίνει και απολαμβάνει τα αγαπημένα του γεύματα χωρίς κόπο!
5. Με ευελιξία, καθώς κατά τη διάρκεια της συνδρομής, μπορείς να κάνεις όποιες αλλαγές θέλεις από +40 διαφορετικές επιλογές πιάτων ή και παύση αν λείψεις για κάποιο διάστημα!

Η τεχνολογία και η «μάχη» με το food waste

Η Fitness Meals δημιούργησε ένα custom-made λογισμικό το οποίο καλύπτει όλες τις ανάγκες της επιχείρησης: από το food waste μέχρι τον υπολογισμό των μακροθρεπτικών στοιχείων, τα συνδρομητικά πλάνα και το customer experience. Συνοπτικά, υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής γευμάτων κατά την διάρκεια της συνδρομής, αλλά και η δυνατότητα της αυτόματης χρέωσης (ανανέωση δηλαδή της συνδρομής κάθε εβδομάδα ή μήνα, όπως γίνεται σε netflix, spotify κλπ) αυτόματα και χωρίς άγχος. Ενδεικτικό της άριστης και εύχρηστης λειτουργίας της πλατφόρμας είναι ότι οι τηλεφωνικές παραγγελίες της Fitness Meals από 40% μειώθηκαν στο 10% επί του συνολικού ποσοστού!

Το food waste είναι ένα εκ των βασικών παγκοσμίων περιβαλλοντικών ζητημάτων στων οποίων τη λύση θέλει να συμβάλλει η Fitness Meals. Με τη βοήθεια του λογισμικού της, γνωρίζει πόσα υλικά πρέπει να προμηθευτεί εκ των προτέρων για να εκπληρώσει όλες τις προπαραγγελίες που έχουν καταγραφεί στο σύστημα, εξασφαλίζοντας το τρομερό πλεονέκτημα του να έχει μηδενική σπατάλη φαγητού. Επιπλέον, από τον Μάιο του 2022, η Fitness Meals χρησιμοποιεί νέες συσκευασίες για την αποστολή των γευμάτων, με τις οποίες μειώθηκε η χρήση μη ανακυκλωμένου πλαστικού κατά 85%, οδεύοντας σε έναν πιο eco-friendly χαρακτήρα.

 

 

Οι λόγοι εμπιστοσύνης των πελατών στη Fitness Meals και οι αθλητές που την στηρίζουν

Η Fitness Meals μπορεί με υπερηφάνεια να διατείνεται ότι έχει καταφέρει να διατηρήσει το μεγαλύτερο ποσοστό των πιστών πελατών της, οι οποίοι γνωρίζουν ακριβώς τις θερμίδες που καταναλώνουν και τι ακριβώς τρώνε επιλέγοντας τα προϊόντα της (λιπαρά, πρωτεΐνη, υδατάνθρακες κ.α.). Παράλληλα, συνεργάζεται με εταιρείες-κολοσσούς όπως οι Dialectica, Coca-Cola Τρία Έψιλον, Deloitte, Four Seasons Hotel, OTE, Samsung, Shopflix, InstaCar, Relevance. Αυτό επιτυγχάνεται μέσα από έναν συνδυασμό επαγγελματισμού και θετικότητας που οδηγεί σε:

● Προϊόν υψηλής ποιότητας
● Πολύ καλή εξυπηρέτηση πελατών
● Διάθεση για συνεχή βελτίωση βάση αναγκών και feedback που λαμβάνει από χρήστες
● Ότι υπόσχεται η εταιρεία το βγάζει εις πέρας
● Έχει τις πιο οικονομικές προσφορές σε σχέση με τον ανταγωνισμό
● Επιπλέον, απευθύνεται στη μαζική αγορά

Είτε είσαι αθλητής, είτε δεν ξέρεις να μαγειρεύεις ή απλά δεν έχεις χρόνο, είτε θέλεις να πετύχεις τους στόχους σου, ή απλά να τρέφεσαι με ποιοτικό, υγιεινό και νόστιμο φαγητό χωρίς κόπο, η Fitness Meals σε αφορά. Με δική της κουζίνα, έμπειρους και άρτια εκπαιδευμένους σεφ, η εταιρεία παρασκευάζει εύγευστα γεύματα με τα πιο αγνά υλικά για εσένα! Έως τώρα, το μενού αποτελείται από 40+ επιλογές πιάτων και σνακ, τα οποία ανανεώνονται κάθε 1.5 μήνα περίπου αφενός γιατί ακολουθεί την εποχικότητα των πρώτων υλών, αφετέρου γιατί θέλει να… εκπλήσσει συνεχώς και ευχάριστα τους πελάτες της!

Αν για κάποιο λόγο δεν πείστηκες ακόμα, ίσως πρέπει να ρωτήσεις τους ένδοξους χρυσούς Ολυμπιονίκες Μίλτο Τεντόγλου και Λευτέρη Πετρούνια, την πρωταθλήτρια Ελλάδας στα 100 & 200 μέτρα Ραφαέλα Σπανουδάκη, ή (εδώ ρώτα… πολύ ευγενικά) τους πρωταθλητές MMA και Kick Boxing αντιστοίχως, Ανδρέα ΜιχαηλίδηΜιχάλη Ζαμπίδη, οι οποίο συνεργάζονται με την Fitness Meals για την υγιεινή διατροφή που τους επιτρέπει να διαπρέπουν στα δύσκολα και απαιτητικά αθλήματά τους, ενώ μέσω της συνεργασίας της με τον ΣΕΓΑΣ, η εταιρεία έχει αναλάβει και τη σίτιση της Εθνικής μας Ομάδας Στίβου.

 

 

Εν κατακλείδι, ας δοκιμάσουμε μια γευστικότατη μπάρα πρωτεΐνης (πωλούνται πλέον σε καφέ, φαρμακεία, ΑΒ Βασιλόπουλο, Κρητικό, Holland & Barrett, Wolt market – υπάρχουν επιλογές vegan) και ας δώσουμε τον λόγο στους co-founders της εταιρείας, Νίκο Μαργέλο και Γιάννη Γραφανάκη: Κύριοι, πείτε στο Startupper γιατί δημιουργήσατε την Fitness Meals;

1. Γιατί θέλουμε να αποδείξουμε ότι μια υγιεινή διατροφή μπορεί να γίνει εξίσου απολαυστική και γευστική
2. Στόχος μας είναι να ενθαρρύνουμε τον κόσμο να τρέφεται υγιεινά και σιγά σιγά να τον εκπαιδεύσουμε να στραφεί σε πιο υγιείς συνήθειες
3. Να λύσουμε το καθημερινό «πρόβλημα» του τι θα φάω αύριο με γευστικές, ποιοτικές και υγιεινές επιλογές

Το -ευφυέστατο κατά την άποψη του Startupper Magμότο της Fitness Meals είναι “we want people to learn to unlearn everything they know about nutrition“. Στο άμεσο μέλλον, η εταιρεία επιθυμεί να προβεί σε ενέργειες που θα εκπαιδεύσουν τον κόσμο σε ζητήματα που αφορούν στο wellbeing, τη διατροφή και όλα τα misconceptions που υπάρχουν γύρω από αυτή. Με αυτόν τον όμορφο στόχο, ξεκινάει την παραγωγή σχετικών podcasts και ετοιμάζει e-books για γονείς και παιδιά… Το όραμα της Fitness Meals είναι να έχει ενα long term effect και να συνεισφέρει στην αλλαγή, στην στροφή προς μια πιο υγιεινή αλλά εξίσου… απολαυστική γευστικά ζωή!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας