Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαΕπιχειρήσειςΗ EOLO SpA επιλέγει ξανά την Intracom Telecom για την επέκταση του...

Η EOLO SpA επιλέγει ξανά την Intracom Telecom για την επέκταση του FWA Δικτύου της στην Ιταλία

Το προσφερόμενο ραδιοσύστημα WiBAS G5 dual-BS επιτρέπει στους οικιακούς συνδρομητές να επιτυγχάνουν ταχύτητες Gigabit

H Intracom Telecom, διεθνής πάροχος τηλεπικοινωνιακών συστημάτων και λύσεων, ανακοίνωσε σήμερα ότι η EOLO SpA, εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Ιταλίας, επέλεξε το ραδιοσύστημα WiBAS G5 dual-BS για την επέκταση του ασύρματου δικτύου υπερυψηλής ταχύτητας στα 28 GHz σε ολόκληρη την χώρα. 

Το έργο αυτό, αξίας πολλών εκατομμυρίων, ανατέθηκε στην Intracom Telecom έπειτα από μακροχρόνιες δοκιμές του ραδίου τόσο στο εργαστήριο όσο και στο πεδίο. Η εγκατάσταση του WiBAS™ G5 dual-BS αποτελεί μέρος της εκτεταμένης επένδυσης της EOLO στο ταχέως αναπτυσσόμενο δίκτυό της σε ολόκληρη την Ιταλία, με στόχο να παραμείνει στην κορυφή των παρόχων υπηρεσιών σταθερής ασύρματης πρόσβασης (FWA) της Ιταλίας, διαθέτοντας ένα χαρτοφυλάκιο υπερευρυζωνικών υπηρεσιών για οικιακούς και εταιρικούς συνδρομητές. Υπενθυμίζεται ότι η EOLO αξιοποιεί την πλατφόρμα WiBAS από το 2017.

Το WiBAS™ G5 dual-BS διαλειτουργεί με τους τερματικούς σταθμούς της Intracom Telecom που έχουν ήδη εγκατασταθεί και λειτουργούν στο δίκτυο της EOLO. Χάρη στα μοναδικά χαρακτηριστικά του καινοτόμου συστήματος και λογισμικού, επιτυγχάνει διπλάσια κάλυψη συνδρομητών και τριπλάσια απόδοση σε σύγκριση με τη συσκευή προηγούμενης γενιάς.

Αξιοποιώντας το σύστημα WiBAS G5 dual-BS οι πάροχοι μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες gigabit μέσω αναβαθμίσεων του λογισμικού και επίτευξη ταχυτήτων λήψης ισοδύναμες με 5G. Το σύστημα περιλαμβάνει καινοτόμες τεχνολογίες, όπως MU-MIMO. Η διαδικασία αναβάθμισης του συστήματος παρέχεται μέσω του uniMS SON Gateway, μιας πλατφόρμας λογισμικού που επιταχύνει την ενεργοποίηση της υπηρεσίας, εντοπίζοντας αυτόματα τερματικούς σταθμούς και παρέχοντας άμεσα τα στοιχεία της συνδρομής.

Σχολιάζοντας τη συνεργασία μεταξύ της EOLO και της Intracom Telecom, ο κ. Guido Garrone, συν-Διευθύνων Σύμβουλος της Διεύθυνσης Δικτύων της EOLO, δήλωσε: «Η οικοδόμηση ενός αξιόπιστου και ασφαλούς δικτύου απαιτεί αποφασιστικότητα και προσεκτικό σχεδιασμό τα οποία έχουν πραγματοποιήσει από κοινού η EOLO και η Intracom Telecom τα τελευταία 6 χρόνια της συνεργασίας τους. Με το δίκτυο mmWave FWA, η EOLO εξυπηρετεί οικιακούς συνδρομητές, επιχειρήσεις και πελάτες χονδρικής. Η EOLO ανέκαθεν εγγυάτο πρόσβαση σε ένα εξαιρετικά γρήγορο, υψηλής απόδοσης και ανθεκτικό δίκτυο για όλες τις οικογένειες και τις επιχειρήσεις στην Ιταλία, φτάνοντας ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, δημιουργώντας αξία για την περιοχή όπου δραστηριοποιείται. Η Intracom Telecom επέδειξε ευελιξία και αφοσίωση υποστηρίζοντάς μας στο ταξίδι αυτό. Χάρη στην τεχνογνωσία της, οι μηχανικοί της Intracom Telecom έχουν αναβαθμίσει το προϊόν προσθέτοντας νέα χαρακτηριστικά που επιτρέπουν τη συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών μας».

Ο κ. Kartlos Edilashvili, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Intracom Telecom, δήλωσε: «Είμαστε υπερήφανοι που η EOLO μας εμπιστεύεται για ακόμα μια φορά και παραμένουμε δίπλα της προκειμένου να καταστεί ο κορυφαίος πάροχος σταθερής πρόσβασης στην Ιταλία, καθώς και να αναδειχθεί ως παγκόσμιο σημείο αναφοράς για τις υπηρεσίες συνδεσιμότητας σε οικιακούς και επιχειρηματικούς πελάτες. Από το 2017, συνεργαζόμαστε με την EOLO ανταποκρινόμενοι στις μελλοντικές ανάγκες του δικτύου της αναπτύσσοντας καινοτόμες λύσεις που επιταχύνουν την επέκταση και την ανάπτυξη του δικτύου τους. Ανυπομονούμε να ολοκληρώσουμε τη νέα αυτή επέκταση και να συνδέσουμε περεταίρω την επωνυμία μας με την επιτυχία της EOLO, ως ο βασικός τεχνολογικός συνεργάτης». 

Η Intracom Telecom συσσωρεύει τεχνογνωσία τα τελευταία 20 χρόνια στην παροχή καινοτόμων λύσεων ασύρματης πρόσβασης, έχοντας εγκαταστήσει τα πολυσημειακά (Point-to-Multipoint) συστήματα σε μεγάλο αριθμό παρόχων στην Ευρώπη, Νοτιοανατολική Ασία και Αφρική, ανταποκρινόμενη στη συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση για υπηρεσίες ευρυζωνικής πρόσβασης.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας