Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαΕπιχειρήσειςDeloitte GR: Η αναβίωση του μεσαιωνικού χωριού της Χάλκης γίνεται πραγματικότητα

Deloitte GR: Η αναβίωση του μεσαιωνικού χωριού της Χάλκης γίνεται πραγματικότητα

Από το περασμένο φθινόπωρο η Χάλκη εντάχθηκε στα GR-eco Islands, αλλά και στην κυκλική οικονομία. Η Deloitte πιστεύει ότι τα ελληνικά νησιά μπορούν να γίνουν πρότυπα πράσινης οικονομίας. Σημαντικό ωστόσο είναι να δοθεί έμφαση στα μικρότερα και πιο απομονωμένα.

Η Deloitte παρουσίασε ένα πλάνο – στρατηγικό σχέδιο που αφορά την αναβίωση του μεσαιωνικού – ιστορικού οικισμού της Χάλκης, με σκοπό την αύξηση του πληθυσμού και την ανάδειξη του τόπου για την ιστορία του.
Ένας οικισμός με πολλά αξιοθέατα, που η ιστορία του χάνεται στα αρχαία χρόνια και που σήμερα βρίσκεται σε μια δύσκολη κατάσταση. Οι μόνιμοι κάτοικοι δεν ξεπερνούν πλέον τους 250, ωστόσο αυτό αναμένεται να αλλάξει, με σκοπό ένα λαμπρότερο, πράσινο και πιο φιλόδοξο μέλλον.
Ποιο μέλλον; Αυτό που εξασφαλίζεται από σωστές επενδύσεις, σε επίπεδο πράσινης ανάπτυξης, αλλά και μιας εκ θεμελίων αλλαγής, όπου αυτή είναι εφικτή να γίνει, τηρώντας βεβαίως τα τυπικά περί σεβασμού των ιστορικών κτηρίων.
Η αλλαγή αυτή αναμένεται να επηρεάσει όλους τους τομείς που αφορούν την μικρο-οικονομία του νησιού, αλλά και τη μακρο-οικονομία σε επίπεδο ελληνικού τουρισμού και ελληνικής πρωτοτυπίας. Διότι μια πολυεπίπεδη αναβάθμιση, θα συμπαρέσυρε με τη σειρά της και τον κλάδο του τουρισμού, της μονιμότητας των κατοίκων, των θέσεων εργασίας και ούτω καθεξής.

 

Διαβάστε περισσότερα στο emea.gr

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας