Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΟι νέες διπλωματικές… «εκπλήξεις», η «κόντρα» στον ΣΥΡΙΖΑ για το μεταναστευτικό και...

Οι νέες διπλωματικές… «εκπλήξεις», η «κόντρα» στον ΣΥΡΙΖΑ για το μεταναστευτικό και τα «στοιχήματα» για τον… Μπογδάνο

Το επίτευγμα της ελληνικής διπλωματίας 

Η ελληνική διπλωματία, κατά γενική ομολογία, διάγει μια από τις καλύτερες – αν όχι την καλύτερη – περιόδους της νεότερης ιστορίας της. 

Οι επιτυχίες που έχει σημειώσει είναι εντυπωσιακές και καταγράφονται σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη. 

Και τα επιτεύγματα αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη αξία καθώς πραγματοποιούνται εν μέσω τεράστιων παγκόσμιων κρίσεων όπως η πανδημία και το ενεργειακό ζήτημα. 

Ο σημαντικός ρόλος που διαδραματίζει η ελληνική διπλωματία καταδείχθηκε στον μέγιστο βαθμό και στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, όπου ο Πρόεδρος Ερντογάν υπέστη στην κυριολεξία «πανωλεθρία». 

Οι δηλώσεις κατά της Ελλάδας στο μεταναστευτικό και οι φωτογραφίες των νεκρών προσφυγόπουλων αποδοκιμάσθηκαν σχεδόν άμεσα από Αμερικανούς και Ευρωπαίους αξιωματούχους. 

Παράλληλα, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δεν καταδέχθηκε να συναντήσει τον νέο «Σουλτάνο» ούτε για δύο λεπτά, δημιουργώντας του μεγάλο εσωτερικό πρόβλημα, καθώς τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην γειτονική χώρα άδραξαν της ευκαιρία και επιτέθηκαν στον Ερντογάν κατηγορώντας τον πως με την πολιτική που εφαρμόζει απομονώνει την Τουρκία. 

Όλα τα παραπάνω δεν συνέβησαν τυχαία. 

Είναι αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς του Κυριάκου Μητσοτάκη, του επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, Νίκου Δένδια, του υπουργού Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου και του συνόλου της κυβέρνησης. 

Όλοι τους, σε κάθε επαφή τους με ξένους ηγέτες, αναφέρονταν και συνεχίζουν να αναφέρονται στην επιθετικότητα της Τουρκίας και στις εξωφρενικές διεκδικήσεις της. 

Πλέον, από την στοχευμένη και συνεχή διεθνοποίηση των τουρκικών προκλήσεων οι πάντες γνωρίζουν την αναθεωρητική στάση του καθεστώτος Ερντογάν και δίνουν δίκιο στις ελληνικές θέσεις. 

Και  όπως επισημαίνουν διπλωματικοί κύκλοι στην στήλη μας, σύντομα θα υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις υπέρ της χώρας μας. 

«Να περιμένετε νέες σημαντικές εκπλήξεις υπέρ της Ελλάδας στον διπλωματικό τομέα», τόνισαν χαρακτηριστικά.   

Κάθε καλό νέο αυτή την δύσκολη εποχή είναι καλοδεχούμενο… 

Η «κόντρα» στον ΣΥΡΙΖΑ για το μεταναστευτικό

Μεγάλη «κόντρα» βρίσκεται σε εξέλιξη στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με το μεταναστευτικό ζήτημα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, κορυφαία στελέχη της Κουμουνδούρου αντιδρούν στην νέα πολιτική γραμμή που εφαρμόζει ο πρόεδρος Τσίπρας σχετικά με το μεταναστευτικό. 

Όπως καταδείχθηκε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Αλέξη από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, αλλά και από δημόσιες δηλώσεις του τις επόμενες ημέρες, η πολιτική των «ανοικτών συνόρων» για τον ΣΥΡΙΖΑ έχει λάβει τέλος. 

Όπως τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ όσοι μετανάστες αποφασίσουν να παραμείνουν στην Ελλάδα δεν θα κάθονται για να παίρνουν επιδόματα, αλλά θα εργάζονται όπου υπάρχουν ανάγκες, όπως στην καλλιέργεια της γης. 

Παράλληλα σημείωσε ότι όσοι δεν θέλουν να εργαστούν και να ενταχθούν στην ελληνική κοινωνία θα επιστρέφουν στην χώρα τους. 

Στην νέα πολιτική γραμμή του Τσίπρα αντιδρούν κορυφαία παλαιά στελέχη όπως η πρώην υπουργός Τασία Χριστοδουλοπούλου, η οποία το 2018 απαντώντας σε ερώτηση για το τι κάνουν οι εκατοντάδες μετανάστες στην Ομόνοια είχε δηλώσει με έμφαση «λιάζονται…». 

Την ίδια ώρα και ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, δηλώνει στις Βρυξέλλες ότι η Ελλάδα επαναπροωθεί παράνομα μετανάστες που προσπαθούν να μπουν στην χώρα μας από την Τουρκία. 

Μάλιστα, σε πολλά σημαία οι δηλώσεις του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ συνάδουν με τις δηλώσεις που γίνονται από τον Ταγίπ Ερντογάν και τους υπουργούς του. 

Σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές, η αλλαγή στην Κουμουνδούρου οφείλεται στο γεγονός πως δημοσκοπήσεις καταδεικνύουν ότι η πλειονότητα των πολιτών που κινείται στον κεντρώο χώρο, αλλά και στις παρυφές της αριστεράς, δεν επιθυμεί ανεξέλεγκτη μετανάστευση στην Ελλάδα, όπως γινόταν τα χρόνια που βρισκόταν στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ.  

Έτσι, και ο Αλέξης αλλάζει τακτική καθώς ο κεντρώος χώρος θα κρίνει και το αποτέλεσμα στις επικείμενες εθνικές εκλογές. 

Τα στοιχήματα για τον Μπογδάνο 

Ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα το νέο κόμμα του Κωνσταντίνου Μπογδάνου που θα ονομάζεται «ΠΑΤΡΙΔΑ». 

Πρόεδρος θα είναι ο ίδιος και αντιπρόεδρος η Αφροδίτη Λατινοπούλου. 

Και σε αυτό το σημείο είναι που έγινε ο «κακώς χαμός» στην πολιτική και δημοσιογραφική «πιάτσα» 

Με το που έγινε γνωστό ότι αντιπρόεδρος θα είναι η Αφροδίτη άρχισαν να «πέφτουν» στοιχήματα για την διάρκεια της συνεργασίας των δύο πρώην στελεχών της ΝΔ, που διαγράφηκαν λόγω ακραίων δηλώσεων. 

Όπως πληροφορείται η στήλη οι περισσότεροι ποντάρουν στον ένα μήνα, ενώ κάποιοι περισσότερο αισιόδοξοι στοιχηματίζουν ότι η συνεργασία του Κωνσταντίνου και της Αφροδίτης θα κρατήσεις το πολύ ένα τρίμηνο. 

Πάντως, όλοι συμφωνούν ότι δεν πρόκειται να φτάσουν «υπό την σκέπη του ίδιους κόμματος» μέχρι τις εθνικές εκλογές που θα γίνουν την  άνοιξη του 2023. 

Εμείς, πάντως, ευχόμαστε κάθε επιτυχία στην νέα προσπάθεια του Κωνσταντίνου. 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας