Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΣε μονάδες και φυλάκια των ΕΔ στο Ανατολικό Αιγαίο ο Ν. Χαρδαλιάς

Σε μονάδες και φυλάκια των ΕΔ στο Ανατολικό Αιγαίο ο Ν. Χαρδαλιάς

Τις έδρες συγκροτημάτων, μονάδων, υπηρεσιών και επιτηρητικών φυλακίων του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού στο Ανατολικό Αιγαίο επισκέφθηκε χθες, Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χαρδαλιάς επισκέφθηκε τη Διοίκηση Άμυνας Νήσου, το Τάγμα Εθνοφυλακής Αγίου Κηρύκου και το επιτηρητικό φυλάκιο «Κεφαλές», στην Ικαρία.

Επίσης, μετέβη, στον 4ο Λόχο Εθνοφυλακής/Τάγμα Εθνοφυλακής Αγίου Κηρύκου, στους Φούρνους, στο Τάγμα Εθνοφυλακής στην Πάτμο, στον 2ο Λόχο Εθνοφυλακής/Τάγμα Εθνοφυλακής Πάτμου στους Λειψούς αλλά και στο 588 Τάγμα Εθνοφυλακής και την Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων, στη Λέρο.

Τέλος, επισκέφθηκε τη Διοίκηση Άμυνας Νήσου στη Νίσυρο και τη Διοίκηση Άμυνας Νήσου στην Τήλο.

Όπως ανακοινώθηκε, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας ενημερώθηκε από τις διοικήσεις των συγκροτημάτων, των υπηρεσιών και των μονάδων για τις τρέχουσες επιχειρησιακές και εκπαιδευτικές δραστηριότητές τους και συνομίλησε με τα στελέχη, τους οπλίτες θητείας και τους εθνοφύλακες.

Κατά την παραμονή του στη Λέρο, ο κ. Χαρδαλιάς επισκέφθηκε την κανονιοφόρο «Νικηφόρος» και το παράκτιο περιπολικό «Τοξότης», όπου ενημερώθηκε από τους κυβερνήτες για την αποστολή και τις επιχειρησιακές δυνατότητες των πολεμικών πλοίων ενώ συνομίλησε με τα πληρώματά τους.

Πραγματοποίησε, ακόμη, συναντήσεις με μέλη της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης, τις θρησκευτικές Αρχές και τους διοικητές των τοπικών υπηρεσιών των Σωμάτων Ασφαλείας.

Συναντήθηκε με τον έπαρχο Ικαρίας, Παναγιώτη Γενούζο, τους δημάρχους Ικαρίας, Νικόλαο Καλαμπόγια, Φούρνων, Δημήτριο Καρύδη, Λειψών, Φώτιο Μάγγο, Λέρου, Μιχαήλ Κόλια, Νισύρου, Χριστοφή Κορωναίο και Τήλου, Μαρία Καμμά-Αλιφέρη, τον σεβασμιώτατο μητροπολίτη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας, υπέρτιμο και έξαρχο Σποράδων Νήσων, Παΐσιο, τον περιφερειακό σύμβουλο ΠΕ Νοτίου Αιγαίου, Ιωάννη Θεμέλαρο και τον αντιδήμαρχο Πάτμου, Νικόλαο Κουτούζο.

Τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευσε κατά τις επισκέψεις ο διοικητής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων, αντιστράτηγος Δημήτριος Χούπης.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας