Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Έρχεται σήμερα στην Αθήνα

Η πρόεδρος της Κομισιόν θα πραγματοποιήσει ομιλία στο Athens Democracy Forum.

Στην Αθήνα θα βρεθεί σήμερα (29/9), η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Η πρόεδρος της Κομισιόν θα εκφωνήσει ομιλία στο Athens Democracy Forum. Όπως αναφέρεται στο πρόγραμμα η φον ντερ Λάιεν θα είναι η μοναδική ομιλήτρια στη θεματική: «Aristotle Address».

Το συνέδριο ξεκίνησε την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 2 Οκτωβρίου. Όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό σημείωμα του συνεδρίου: «Όταν συγκλήθηκε το πρώτο Athens Democracy Forum, τα όποια προβλήματα αντιμετώπιζε η δημοκρατία φαινόταν να αντισταθμίζονται από καλά νέα από πολλές γωνιές του κόσμου. Οι Ηνωμένες Πολιτείες επρόκειτο να εκλέξουν τον πρώτο μαύρο πρόεδρό τους- η Αραβική Άνοιξη φαινόταν να επιβεβαιώνει ότι η λαχτάρα των ανθρώπων για ελευθερία και δημοκρατία μπορούσε να εκδιώξει τους δικτατορικούς ισχυρούς άνδρες- οι κομμουνιστές της Κίνας επέλεξαν νέο ηγέτη, τον Σι Τζινπίνγκ, ο οποίος δεσμεύτηκε να εξαλείψει τη διαφθορά- ο ικανός πρωθυπουργός της Πολωνίας, Ντόναλντ Τουσκ, επρόκειτο να γίνει πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πόσα πολλά μπορούν να αλλάξουν μέσα σε μια δεκαετία! Τον κ. Ομπάμα ακολούθησε στον Λευκό Οίκο ο Ντόναλντ Τραμπ και η αμερικανική δημοκρατία είναι μαζικά πολωμένη και κακοποιημένη. Η Αραβική Άνοιξη κατέληξε σε πολέμους στη Συρία, την Υεμένη και τη Λιβύη και άλλες χώρες σε μεγάλο βαθμό σε χειρότερη κατάσταση από ό,τι ήταν πριν. Ο Σι έγινε ένας παντοδύναμος, εκδικητικός και επικίνδυνος δικτάτορας, η Πολωνία διολίσθησε προς τα πίσω υπό μια εθνικιστική κυβέρνηση και τώρα η Ρωσία πυροδότησε έναν πόλεμο στην Ουκρανία και μια κρίση παγκόσμιων διαστάσεων.

Η συνολική εικόνα για τη δημοκρατία είναι ζοφερή, και στο φετινό Athens Democracy Forum θα προσπαθήσουμε να μάθουμε τι πήγε στραβά – και κυρίως τι μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτό. Το καθήκον μας στην Αθήνα θα είναι να διερευνήσουμε τις καινοτόμες προσεγγίσεις που απαιτούνται για την αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More