Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΠολιτικήH ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

H ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Την πιο κρίσιμη ομιλία προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σε συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος πραγματοποιεί αυτή την ώρα ο Στέφανος Κασσελάκης μετά τον νέο γύρο εσωστρέφειας που προκάλεσε ο ελιγμός του να ζητήσει δημοψήφισμα για τις διαγραφές Φίλη, Σκουρλέτη, Βίτσα, Τζουμάκα.

​​​​Λεπτό προς λεπτό η ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη

Ένας που λέει ότι το κόμμα είναι επιθεώρηση και παραμένει. Ένας που λέει ότι μπήκε η ολιγαρχία και είναι στο κόμμα. Ένας που ανακοινώνει νέο κόμμα παραμένει στο κόμμα. Ένας που συνδέει το κόμμα με το σκοτεινό διαδίκτυο και παραμένει. Αυτά τα στελέχη είναι στο δικό σας κόμμα. Πιστεύουν όλα αυτά για τον πρόεδρο τα στελέχη, τα μέλη και δεν φεύγουν. Και το ερώτημα είναι αν το επιτρέπετε: Σε άλλο κόμμα θα είχαν διαγραφεί μέσα σε λίγες ώρες (σ.σ. αποδοκιμασίες). Είναι η πραγματικότητα που πονάει. Τα στελέχη που λένε ούφο τους ψηφοφόρους παραμένουν στο κόμμα. Δεν έχουν ανασκευάσει. Εσείς το επιτρέπετε;

Αντί να μιλάμε για αυτά θα μιλήσουμε για τα μικρά. Σας το λέω και δεσμεύομαι. Είναι η τελευταία φορά που όσο είμαι πρόεδρος τα εσωκομματικά θα απασχολούν τον ΣΥΡΙΖΑ. Η τελευταία φορά τέλος (σ.σ. δέχθηκε χειροκροτήματα)

Αριστερά δεν είναι να αναμασάς χιλιάδες λέξεις χωρίς να λες τίποτα. Είναι η κυβερνώσα αριστερά με συνοπτικό λόγο, ξεκάθαρες προτάσεις.

Χρειαζόμαστε τη δίκαιη και την απαιτητική ανάπτυξη και όχι τη φτηνή ανάπτυξη. Μας μιλούν από την κυβέρνηση για εξωστρέφεια και ρίσκο αλλά δεν γίνονται τέτοια πράγματα σε κράτος αλληλοεκβιαζομένων παραγόντων. Απαιτούν μια θεσμικά ισχυρή πολιτεία και όχι αυτή που διαλύεται με τα γούστα όποιου βρίσκεται στο Μαξίμου.

Γι’ αυτά πρέπει να μιλήσει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ. Με ποιο παραγωγικό μοντέλο θα πάμε στο ορόσημο; Πρέπει να πάμε με μια κοινωνία ασφάλειας και δικαιοσύνης

Οι εκβιασμοί και οι καταναγκασμοί της προηγούμενης 10ετιας θα έρθουν ξανά αν είμαστε όπως τότε.
Στη φιλοσοφία μας οι πολλοί εργαζόμενοι και οι καλοί μισθοί εξασφαλίζουν την κοινωνική ασφάλιση.
Μας δόθηκε ένα διάλειμμα να ξαναστήσουμε την οικονομία, να την κάνουμε εξωστρεφή καινοτόμα. Να φτιάξουμε μια οικονομία που θα κρατάει τους νέους στην πατρίδα τους με πολλές κερδοφόρες βιώσιμες επιχειρήσεις που θα μπορούν να χρηματοδοτήσουν το κοινωνικό κράτος.
Η διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ και χρόνια, Θυμηθείτε πόσες φορές ο Αλέξης Τσίπρας έπρεπε να μαζέψει άστοχες δηλώσεις που συνέτριβαν τα ποσοστά.
Αντιλαμβάνομαι προσωπικές σχέσεις ετών και καταλαβαίνω τους συναισθηματικούς δεσμούς ανθρώπων που γαλουχήθηκαν μαζί κάτω από την ίδια στέγη. Μακάρι να είχε σκέπη και στέγη ο νεός στην Ελλάδα. Νιώθω τη δυσκολία σας να αποχωρίσετε από τον εαυτό σας. Αλλά αναρωτηθείτε: τα τελευταία χρόνια είστε κάτω από την ίδια στέγη και το ίδιο όνειρο;

Όχι για στοχοποίηση προσώπων ή τάσεων αλλά για το αν γίνονται ανεκτές ή όχι οι θέσεις εναντίον του κόμματος από τα μέλη που δεν άκουγαν ούτε ευχαριστώ από την Κουμουνδούρου και τώρα ακούνε.

Ποια είναι η θέση ενός προέδρου όταν προσβάλλεται το κόμμα; Μιλήστε στον κόσμο μας. Λυπάμαι δεν είμαι εγώ αυτός ο πρόεδρος. Εσείς είστε το τιμών του κόμματος. Βαρέθηκα αν είναι ώρα να συζητηθούν οι διαγραφές την ώρα που το κόμμα στερεύει από ανάσες. Εξασφαλίστε το κόμμα την ίαση του από τα πρόσωπα που τον μικραίνουν. Καταδικάστε τη συμπεριφορά στην πράξη. Πάρτε απόφαση άμεσα όπως λειτουργούν οι ζωντανοί οργανισμοί και όχι οι ξεχασμένοι από τον χρόνο. Πάρτε απόφαση για έναν Σύριζα που θα σέβεται τον εαυτό του και τους ψηφοφόρους. Δώστε λύση τώρα. Να εκφράσουμε θέση και όχι επιθυμία από μια ισχυρή πλειοψηφία που δεν θα επιτρέπει παρερμηνεία. Ότι τα άτομα αυτά δεν φέρουν την ιδιότητα του μέλους και δεν μπορούν να εκπροσωπούν το κόμμα. Και αυτή να είναι ξεκάθαρη προς την Επιτροπή Δεοντολογίας που οφείλει να συνεδριάσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Διαφορετικά δεν έχω άλλη επιλογή από το να ζητήσω από τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ να το κάνουν και μπορώ να το κάνω με την επίκληση του 15% όπως προβλέπει το καταστατικό.

Η δική μας αριστερά θα φέρει δικαιώματα για όλους για όλες για όλα.

Το θέμα δεν είναι προσωπικό. Αντέχει ο ΣΥΡΙΖΑ να περιμένει (σ.σ. όχι του απάντησαν αρκετοί). Ας μην κρυβόμαστε κάποιοι έχουν πάρει την απόφαση αντί να αφουγκραστούν την κοινωνία, Νομίζουν ότι θα πάρουν 3% αλλά τα αριστερόμετρά τους δεν θα πάρουν ούτε το 0,3%. Τεράστια κείμενα με αόριστες σάλτσες η πολιτική του πουμαρό.

Παρέμβαση του προεδρείου της ΚΕ που ζητά να σταματήσουν οι διακοπές απειλώντας ακόμα και με αποβολή όσους φωνασκούν.

Σήμερα θα έπρεπε να συνεδριάζουμε για τα θέματα που απασχολούν την κοινωνία.

Να σέβεστε όλους τους απόδημους είπε μετά από αποδοκιμασίες.

Πώς να δώσουμε αξιόπιστη κυβερνητική πρόταση μέσα σε τοπικά νομίσματα και δηλώσεις Κατρούγκαλου.

Θα μιλάω πιο δυνατά είπε στη συνέχεια μετά από φωνές ότι δεν ακούγεται έξω η φωνή του.

Δεν τους δώσαμε αξιόπιστη κυβερνητική πρόταση.

Ο ελληνικός λαός δεν ζει καλά εκεί έξω και το 41% δεν είναι επειδή οι πολίτες είναι ικανοποιημένοι από τη ΝΔ αλλά επειδή εμείς χάσαμε 600.000 στην αποχή.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας