Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΥπ. Μετανάστευσης: Η Τουρκία προσπαθεί να πιέσει την Ελλάδα να ανοίξει τα...

Υπ. Μετανάστευσης: Η Τουρκία προσπαθεί να πιέσει την Ελλάδα να ανοίξει τα σύνορά της

Αυστηρή απάντηση στις νέες δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για τη διαχείριση του μεταναστευτικού από την Ελλάδα έδωσε το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. Πιο συγκεκριμένα, πηγές του υπουργείο αναφέρουν ότι«η Τουρκία αντί να αποτρέπει επικίνδυνες και παράνομες μεταναστευτικές ροές, αντί να εφαρμόζει το διεθνές δίκαιο και την Κοινή Δήλωση με την Ευρωπαϊκή Ένωση, προσπαθεί να πιέσει την Ελλάδα να ανοίξει τα σύνορά της, ώστε να μπορέσει και πάλι να διαπραγματευτεί ανταλλάγματα».

Οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν ότι «η Ελλάδα θα συνεχίσει με την ίδια αποφασιστικότητα να φυλά τα σύνορά της, με απόλυτο σεβασμό στο διεθνές δίκαιο».

Επιμένει στα fake news ο Ερντογάν

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συνέχισε την παντελώς ψευδή ρητορική του μιλώντας σε εκδήλωση στην Άγκυρα. Ειδικότερα, ο Τούρκος πρόεδρος εξαπέλυσε επίθεση κατά της Ελλάδας κατηγορώντας την πως σκοτώνει μετανάστες στο Αιγαίο.

«Παρακολουθούμε με δέος τα ελληνικά οχηματαγωγά να θάβουν αθώους ανθρώπους στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο», ισχυρίστηκε ο Τ. Ερντογάν, αναπαράγοντας το γνωστό αφήγημα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας