Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΑκ. Σκέρτσος: Ανήκουμε στη Δύση, είμαστε καθρέφτης της κοινωνίας - Ενημέρωση των...

Ακ. Σκέρτσος: Ανήκουμε στη Δύση, είμαστε καθρέφτης της κοινωνίας – Ενημέρωση των βουλευτών για τα ομόφυλα ζευγάρια

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ενημέρωση των βουλευτών του κόμματος, στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, από τον υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο, σχετικά με το ρυθμιστικό πλαίσιο που θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ενημέρωση των βουλευτών του κόμματος, στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, από τον υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο, σχετικά με το ρυθμιστικό πλαίσιο που θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Στα γραφεία της Πειραιώς παρόντες είναι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ από το Μέγαρο Μαξίμου ο Γιάννης Μπρατάκος η Κύρα Κάπη και η καθηγήτρια Κατερίνα Φουντεδάκη που συμμετείχε στη σύνταξη του συγκεκριμένου νομοσχεδίου.

Πάνω από 60 βουλευτές της Ν.Δ. είναι παρόντες αλλά και υπουργοί όπως ο Δημήτρης Καιρίδης, ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος, η Σοφία Βούλτεψη και άλλοι. Σημειώνεται ότι αρκετοί βουλευτές της περιφέρειας όταν προσήλθαν στα γραφεία της ΝΔ άνοιξαν τα χαρτιά τους και με δηλώσεις τους τοποθετήθηκαν υπέρ της ρύθμισης.

Παράδειγμα, ο Γιώργος Κωτσός από την Καρδίτσα, η Κωνσταντίνα Καραμπατσώλη από την Εύβοια, ο Νεοκλής Κρητικός της Λακωνίας και η Σέβη Βολουδάκη των Χανίων. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πειραιώς, ορισμένοι βουλευτές εξέφρασαν προβληματισμούς για την κυβερνητική ρύθμιση, κρατώντας παράλληλα χαμηλούς τόνους.

Ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος απευθυνόμενος στους βουλευτές ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι «ο Καραμανλής είπε ότι ανήκουμε στη Δύση οικονομικά, πολιτικά πολιτιστικά. Εγώ έχω προσέλθει με χαρά στην ευρύχωρη ΝΔ που είναι καθρέφτης της ελληνικής κοινωνίας και καταλαβαίνω ότι αυτό που κάνετε είναι πολύ δύσκολο».

Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης υπογράμμισε μέσα στη συνεδρίαση των βουλευτών ότι γνώμονας για την ψήφο στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια πρέπει να είναι το συμφέρον των παιδιών, πολλά εκ των οποίων μένουν υπό άλλες συνθήκες σε ιδρύματα.

Τέλος, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης υπογράμμισε σε δηλώσεις του ότι η ΝΔ έχει αδιαμφισβήτητο ηγέτη τον Κυριάκο Μητσοτάκη που απολαμβάνει της εμπιστοσύνης στη Βουλή και την κοινωνία. Σημείωσε επίσης ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην ψηφιστεί η ρύθμιση και πρόσθεσε με νόημα ότι δεν μπορεί αυτοί που απείχαν τότε ή καταψήφισαν το 2015 να λένε σήμερα ότι τους καλύπτει το Σύμφωνο Συμβίωσης.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας