Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΑυξάνεται το επίδομα των 2.000 ευρώ για κάθε γέννηση - Τι δήλωσε...

Αυξάνεται το επίδομα των 2.000 ευρώ για κάθε γέννηση – Τι δήλωσε η Σοφία Ζαχαράκη

Στην ανάγκη να στηριχθούν τα νέα ζευγάρια που πιέζονται οικονομικά εξαιτίας του υψηλού κόστους ζωής, στάθηκε με δηλώσεις της η Σοφία Ζαχαράκη.

Όπως δήλωσε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ λίγη ώρα πριν από την ανακοίνωση των νέων μέτρων της κυβέρνησης, η κυβέρνηση σκοπεύει να ενισχύσει το επίδομα τέκνου, ενώ το επίδομα για τα δίδυμα παιδιά θα είναι διπλάσιο. Πρόσθεσε παράλληλα ότι το επίδομα γέννησης έρχεται να προστεθεί στο επίδομα τέκνου που δίνει ο ΟΠΕΚΑ.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε δηλώσει πρόσφατα στο Bloomberg ότι «θέλουμε να στηρίξουμε ιδιαίτερα τις νέες οικογένειες, τις οικογένειες με παιδιά. Ανησυχούμε ιδιαίτερα για τη μείωση του ελληνικού πληθυσμού. Αυτός λοιπόν είναι ένας τομέας που αποτελεί προτεραιότητα για εμάς. Πώς στηρίζουμε τις οικογένειες; Πώς στηρίζουμε τους ανθρώπους που αναγκάζονται να νοικιάζουν τώρα που τα ενοίκια αυξάνονται; Αυτή είναι μια βασική προτεραιότητα για την κυβέρνησή μου και θα περιμένετε να ανακοινωθούν διάφορα μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση πολύ σύντομα».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας