Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΕπιλέγει αποχή ο Βορίδης στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

Επιλέγει αποχή ο Βορίδης στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

O υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, ενημέρωσε το υπουργικό Συμβούλιο για την απόφασή του να επιλέξει την αποχή στην ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια.

O υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, ενημέρωσε το υπουργικό Συμβούλιο για την απόφασή του να επιλέξει την αποχή στην ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια.

«Δήλωσα τη θέση μου αποχή. Έγινε εκτενής κουβέντα με επιχειρήματα υπέρ και κατά», ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας στους δημοσιογράφους μετά από το τέλος της συνεδρίασης.

Σημειώνεται ότι για την περίπτωση του κ. Βορίδη διάφορα κυβερνητικά στελέχη ανέφεραν ότι έχει εκφράσει την επιφύλαξή του, ήδη πριν γίνει υπουργός. «Επέλεξε τη στάση της αποχής, άρα δεν υπάρχει θέμα για την παραμονή του στο υπουργικό συμβούλιο».

Από την πλευρά του ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης σημείωσε: «Η αναγνώριση στο γάμο συνεπάγεται και υποχρεώσεις. Πόσο άραγε ταιριάζει στην ανθρωπιά να υπάρχουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας;»

Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη τόνισε: «Νομοθετούμε έχοντας την αίσθηση ότι κάνουμε το σωστό. Χωρίς να κουνάμε το δάχτυλο σε κανέναν. Έχοντας απόλυτη συνείδηση ότι το πρόβλημα και το δικαίωμα των λίγων είναι υποχρέωση των πολλών».

Ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης εκτίμησε πως το νομοσχέδιο θα έχει ευεργετικές συνέπειες και στις προσπάθειες της πολιτείας για την αντιμετώπιση του bullying.

Τέλος, σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες τόσο ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, όσο και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας δεν αναφέρθηκαν καθόλου στο συγκεκριμένο θέμα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας