Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτική«Η χώρα μας συνεχίζει να θωρακίζεται» το μήνυμα Μητσοτάκη στη Σακελλαροπούλου

«Η χώρα μας συνεχίζει να θωρακίζεται» το μήνυμα Μητσοτάκη στη Σακελλαροπούλου

Συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου είχε το πρωί της Δευτέρας στο Προεδρικό Μέγαρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης και μιλώντας μπροστά στις κάμερες, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη σημασία της απόκτησης των F-35, στα νομοσχέδια που προωθεί η κυβέρνησης, αλλά και στην κινητοποίηση των αγροτών.

«Με την επιστολή αυτή επισφραγίζεται το στρατηγικό βάθος των σχέσεων ΗΠΑ – Ελλάδος. Η χώρα μας συνεχίζει αν θωρακίζεται», είπε ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στην επιστολή του Άντονι Μπλίνκεν που αφορά στην παραχώρηση των F-35 από τις ΗΠΑ στη χώρα μας.

Ο πρωθυπουργός τόνισε στη συνέχεια ότι η κυβέρνηση δεν προχωρά μόνο με το νομοσχέδιο που αφορά στην ισότητα στον γάμο, αλλά κάνει τομές και στον τομέα της εκπαίδευσης με δεδομένο ότι «εκλεγήκαμε για να μετουσιώσουμε σε πράξη ένα φιλόδοξο πρόγραμμα που αλλάζει την Ελλάδα».

Κατά την άποψη του κ. Μητσοτάκη, η διαμαρτυρία των αγροτών δεν είναι εντελώς παράλογη ωστόσο «η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα που στήριξε τον πρωτογενή τομέα και παρά τις δυσκολίες έχουν καταγράφει επιτυχίες».

Η κα Σακελλαροπούλου από την πλευρά της στάθηκε στη σημασία του να μην εμποδίζεται η λειτουργία των Πανεπιστημίων ακόμα και αν οι φοιτητές νιώθουν την ανάγκη να διαμαρτυρηθούν, καθώς δεν πρέπει να χαθεί η εξεταστική.

Αναφορικά με τα F-35 και την επιστολή Μπλίνκεν, η κυρία Σακελλαρόπουλου σημείωσε ότι με αυτή την εξέλιξη ενισχύεται ο ρόλος της χώρας μας ως παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας