Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΑποστολάκης για F-35: «Τα ζητήματα άμυνας δεν είναι για πολιτική εκμετάλλευση»

Αποστολάκης για F-35: «Τα ζητήματα άμυνας δεν είναι για πολιτική εκμετάλλευση»

Για προσπάθεια της κυβέρνησης να εκμεταλλευθεί επικοινωνιακά το όλο θέμα με τα F-35 και την παραχώρησή τους από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα έκανε λόγο ο Ευάγγελος Αποστολάκης

Για προσπάθεια της κυβέρνησης να εκμεταλλευθεί επικοινωνιακά το όλο θέμα με τα F-35 και την παραχώρησή τους από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα έκανε λόγο ο Ευάγγελος Αποστολάκης, μιλώντας στα Παραπολιτικά.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και εκ των πιο στενών συνεργατών του Στέφανου Κασσελάκη τόνισε χαρακτηριστικά ότι «δεν είναι ακόμα σαφή τα πράγματα, δείχνουν ότι έχουν πρόθεση οι Αμερικάνοι να αποδεσμεύσουν τα F35 γιατί δεν έχει έρθει εγγράφως η αποδέσμευση, προφορικά πάντως μέσω του Μπλίνκεν φαίνεται ότι εγκρίνονται. Υπήρχε μια αντίδραση της κυβέρνησης με μια διαφήμιση όλης αυτής της υπόθεσης που φεύγει από τα λογικά πλαίσια. Τα θέματα της άμυνας δεν είναι για επικοινωνιακή εκμετάλλευση, πρέπει να είμαστε σοβαροί».

Ερωτηθείς ποια είναι η στάση του ΣΥΡΙΖΑ και αν συμφωνεί με την απόκτηση των F-35, ο κ. Αποστολάκης απάντησε λέγοντας ότι «είχε γίνει μια επικοινωνία το 2017 με τις ΗΠΑ και είχαμε διερευνήσει την αγορά. Ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί με την οποιαδήποτε ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, θέλει να υπάρχει ισχυρή άμυνα και ισχυρή αποτρεπτική δυνατότητα στις ένοπλες δυνάμεις όμως πρέπει να υπάρχουν και κάποιες προϋποθέσεις.

Δηλαδή αυτό που παίρνουμε να είναι μέσα στις απαιτήσεις αυτών που θέλουμε, οι προδιαγραφές να είναι ανάλογες, να έχουν εισηγηθεί τα επιτελεία αυτή την πρόταση».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας