Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΜαραντζίδης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τελειώσει ως κόμμα εξουσίας, είναι μόνο για τα…...

Μαραντζίδης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τελειώσει ως κόμμα εξουσίας, είναι μόνο για τα… πρωινάδικα»

Με διόλου κολακευτικά λόγια μιλά για τον ΣΥΡΙΖΑ και το μέλλον του στην πολιτική σκηνή ο Νίκος Μαραντζίδης, ο οποίος διετέλεσε επικεφαλής της προεκλογικής καμπάνιας του Αλέξη Τσίπρα στις τελευταίες εκλογές.

Ο κ. Μαραντζίδης μίλησε στο Dnews και μεταξύ άλλων είπε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ απασχολεί πλέον την κοινή γνώμη περισσότερο ως κοσμικό γεγονός παρά ως πολιτικό φαινόμενο. Ελάχιστοι έχουν απομείνει που ενδιαφέρονται πραγματικά για τον ΣΥΡΙΖΑ ως παραγωγό πολιτικών προτάσεων. Ως κοσμικό γεγονός, μια χαρά καλύπτεται θαυμάσια από τις πρωινές εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης. Ήδη δημοσκοπήσεις δείχνουν πως η κοινή γνώμη θεωρεί πιο αξιόπιστη αντιπολίτευση το ΚΚΕ από το ΣΥΡΙΖΑ. Όμως αυτό καθόλου δεν του εξασφαλίζει μια προοπτική επιστροφής του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία σε ορατό χρονικό διάστημα».».

Σύμφωνα με τον πολιτικό επιστήμονα που πλέον στηρίζει το κόμμα της Νέας Αριστεράς, «το ΠΑΣΟΚ έχει καλύτερες προοπτικές να κατακτήσει τη δεύτερη θέση και να γίνει αξιωματική αντιπολίτευση, διότι ανεβαίνει αργά μεν αλλά σταθερά. Ωστόσο εκτιμά πως το ΠΑΣΟΚ αδυνατεί αυτήν τη στιγμή να πάρει με το μέρος του το σύνολο όσων ψηφοφόρων φεύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ για δύο λόγους: Πρώτον διότι στρίβει περισσότερο προς την κεντροδεξιά και όχι την αριστερά και δεύτερον διότι ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν πείθει την κοινή γνώμη».

Κλείνοντας, κάνει και μια αναφορά στον Αλέξη Τσίπρα:

«Το να παρακολουθεί σιωπηλός ο Τσίπρας την απόλυτη ακύρωση και γελοιοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ, να βλέπει απαθής το πολιτικό κόμμα που υπό τη δική του ηγεσία πριν μερικά χρόνια συγκλόνισε τη χώρα να μετατρέπεται σε κοσμικό γεγονός και να βυθίζεται στις δημοσκοπήσεις, εμένα προσωπικά με βρίσκει αντίθετο. Ο Τσίπρας στα 50 του χρόνια αποφάσισε να γίνει συνταξιούχος; Aποφάσισε να γίνει συγγραφέας; Για να γράψει τι; Ένα βιβλίο που θα έχει τίτλο “γιατί άφησα να ξεφτιλιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ”;».

Σημειώνει δε πως ο Αλέξης Τσίπρας είναι σημείο αναφοράς στη λαϊκή συνείδηση του κόσμου της Αριστεράς και υπογραμμίζει πως «το χαμόγελο του Τσίπρα μπορεί να γεννήσει χαμόγελα σε έναν ολόκληρο κόσμο που βρίσκεται σε διαρκές πένθος και θλίψη εδώ και πολύ καιρό, αρκεί να το θέλει ο ίδιος βεβαίως».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας