Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΣτο Τζάνειο ο Μητσοτάκης για την πρώτη ανακαίνιση του νοσοκομείου μετά από...

Στο Τζάνειο ο Μητσοτάκης για την πρώτη ανακαίνιση του νοσοκομείου μετά από 60 χρόνια

Στο Τζάνειο, με αφορμή της επίσκεψης την πρώτη ανακαίνιση που γίνεται στο νοσοκομείο εδώ και 60 χρόνια, βρέθηκε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τον υπουργό Υγείας, Άδωνη Γεωργιάδη.

Μιλώντας προς τους εργαζόμενους έστειλε μήνυμα ότι το όραμα της κυβέρνησης για ένα νέο σύστημα Υγείας δεν μπορεί να μην περιλαμβάνει και τις σύγχρονες υποδομές που θα αναβαθμιστούν συνολικά με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης.

«Είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ τις παλιές πτέρυγες. Όσοι εργάζεστε εδώ ή έχετε νοσηλευθεί, γνωρίζετε την κατάσταση η οποία δυστυχώς επικρατούσε στο νοσοκομείο. Είχε να γίνει ουσιαστική ανακατασκευή από το 1960, ενημερώθηκα.

Και βέβαια, μπορείτε να κάνετε τη σύγκριση με τις νέες πτέρυγες, με θαλάμους οι οποίοι πια έχουν τουαλέτες, έτσι ώστε να μπορούμε να παρέχουμε αξιοπρεπείς συνθήκες νοσηλείας, αλλά και εργασίας, σε ένα νοσοκομείο το οποίο είναι τόσο ταυτισμένο με την πόλη του Πειραιά», είπε αρχικά ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε:

«Αυτή είναι η καλύτερη απόδειξη ότι οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης πιάνουν τόπο και δρομολογούμε έργα που χρόνιζαν καιρό για την αναβάθμιση της δημόσιας υγείας και του εθνικού συστήματος υγείας» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός ο οποίος ευχαρίστησε όλους τους εργαζομένους καθώς, όπως είπε, «δεν είναι εύκολο να προχωράς σε μία τέτοια παρέμβαση με το νοσοκομείο «εν κινήσει», να λειτουργεί δηλαδή. Το ίδιο θα συμβεί και με τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών. Οπότε σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τη συνεργασία σας και για την κατανόησή σας.

Βλέπετε τα αποτελέσματα αυτής της παρέμβασης: καλύτερες συνθήκες εργασίες για εσάς και σίγουρα καλύτερες συνθήκες νοσηλείας για τους ασθενείς οι οποίοι έρχονται και νοσηλεύονται στο Τζάνειο. Έτσι οραματιζόμαστε το νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας: με ποιοτικές υποδομές, με ουσιαστική αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων και σε αυτή την κατεύθυνση θα εξακολουθούμε να εργαζόμαστε. Οπότε εύχομαι καλή και γρήγορη ολοκλήρωση των έργων».

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την παρουσία του στο νοσοκομείο «στο οποίο μετά από 60 και πλέον χρόνια γίνεται μία ουσιαστική ανακαίνιση όλο τον χώρων σε χρόνο ρεκόρ».

Όπως σημείωσε ο υπουργός Υγείας «σε λιγότερο από δύο μήνες ξεκίνησε η εργολαβία παραδόθηκαν είδη οι δύο πρώτοι όροφοι, πλήρως ανακαινισμένοι και ανακατασκευασμένοι. Κατασκευάζεται ο τρίτος, ακολουθεί ο τέταρτος και σε ένα μήνα ξεκινάμε και την επόμενη εργολαβία με την οποία θα ανακαινίσουμε όλα τα ΤΕΠ μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2024. Το Τζάνειο θα είναι πρακτικά ένα καινούργιο νοσοκομείο».

Κλείνοντας, δε, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι «έχουμε πολλά να εγκαινιάσουμε τους επόμενους μήνες. 85 νοσοκομεία θα έχουν ανακαινιστεί μέσω του προγράμματος του Ταμείου Ανάκαμψης και μέχρι το τέλος του 25 το ίδιο θα έχει συμβεί σε 158 κέντρα υγείας».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας