Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΔ. Παπαστεργίου: «Σε μια βδομάδα δεχθήκαμε 13,3 εκατ. κυβερνοεπιθέσεις»

Δ. Παπαστεργίου: «Σε μια βδομάδα δεχθήκαμε 13,3 εκατ. κυβερνοεπιθέσεις»

Τους τρεις άξονες (νομοθέτηση – κάμερες στις αθλητικές εγκαταστάσεις – ταυτοποίηση ψηφιακού εισιτηρίου) που θα έχει το σχέδιο της κυβέρνσησης και θα ανακοινωθεί επίσημα την Τετάρτη (07/02) όσον αφορά στην είσοδο των φιλάθλων στα γήπεδα, ανέφερε ο Δημήτρης Παπαστεργίου με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης να αποκαλύπτει ότι οι κυβερνητικές ιστοσελίδες δέχτηκαν 13,3 εκατομμύρια επιθέσεις!

Τους τρεις άξονες (νομοθέτηση – κάμερες στις αθλητικές εγκαταστάσεις – ταυτοποίηση ψηφιακού εισιτηρίου) που θα έχει το σχέδιο της κυβέρνησης και θα ανακοινωθεί επίσημα την Τετάρτη (07/02) όσον αφορά στην είσοδο των φιλάθλων στα γήπεδα, ανέφερε ο Δημήτρης Παπαστεργίου με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης να αποκαλύπτει ότι οι κυβερνητικές ιστοσελίδες δέχτηκαν 13,3 εκατομμύρια επιθέσεις!

Ειδικότερα, ο υπουργός μιλώντας στον Τ/Σ ΑΝΤ1 δήλωσε: «Θα σας πω μόνο ότι την τελευταία εβδομάδα οι κυβερνητικές ιστοσελίδες δέχτηκαν 13,3 εκατ. επιθέσεις! Και κυρίως με πρώτο το ΓΕΕΘΑ, όλες αποκρούστηκαν με επιτυχία. Αυτό δε σημαίνει ότι πάντα θα συμβαίνει αυτό σε έναν κόσμο που διασυνδέεται όλο και περισσότερο.

Αυτό που κάνουμε είναι να βάλουμε 4 διαφορετικούς πυρήνες που είναι αρμόδιοι για την κυβερνοασφάλεια, μπαίνουν κάτω από μία ομπρέλα της Νέας Εθνικής Αρχής Κυβερνοασφάλειας, προκειμένου η Ελλάδα να είναι πιο ασφαλής, αλλά και να εναρμονιστούμε με τη νέα Ευρωπαϊκή οδηγία που έρχεται τον Οκτώβρη. Θα καλύψουμε έτσι 2.000 δημόσιους φορείς και ιδιωτικούς, κρίσιμων υποδομών».

Για την επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα είπε: «Το τρίπτυχο για τη νέα πραγματικότητα των γηπέδων έχει να κάνει με νέα νομοθέτηση που έχει ήδη γίνει, κάμερες στα γήπεδα που προετοιμάζονται και ταυτοποίηση εισιτηρίου. Είχαμε και σήμερα ψηφιακό εισιτήριο, αλλά όχι ταυτοποίηση. Αυτό που θα παρουσιάσουμε είναι όλη αυτή η ροή που θα ακολουθηθεί, προκειμένου άνθρωποι με τα παιδιά τους, άνθρωποι που θα συνοδεύουν παιδιά φίλων, ηλικιωμένοι καθώς και άνθρωποι που δεν ζουν στην Ελλάδα να μπορούν να έχουν πρόσβαση στα γήπεδα με ασφάλεια αλλά και, παράλληλα, να ξέρουμε ποιοι είναι και πώς μπαίνουν στο γήπεδο».

Ακόμα, ο ίδιος πρόσθεσε: «Για να μην πρέπει η Αστυνομία να διαθέτει εκατοντάδες αστυνομικούς στα γήπεδα κάθε Κυριακή, όλη αυτή η διαδικασία γίνεται μέσω του κινητού που θα είναι το μέσο με το οποίο θα ταυτοποιούμαστε και θα μπαίνουμε στο γήπεδο».

Όλα τα μέτρα για τα γήπεδα

Ο αναπληρωτής υπουργός με αρμοδιότητα τον Αθλητισμό, Γιάννης Βρούτσης, ανακοίνωσε, στις 29 Ιανουαρίου, κατά την τελευταία συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων στη Βουλή, το χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή μέτρων στα μέτρα με στόχο την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας, όπως είναι η λειτουργία καμερών στα γήπεδα και η ταυτοποίηση στα εισιτήρια μέσω κινητού τηλεφώνου.

Συγκεκριμένα, από τις 13 Φεβρουαρίου τίθενται σε ισχύ οι διατάξεις που αφορούν στην αναδιαμόρφωση των αρμοδιοτήτων και του πλαισίου λειτουργίας της Διαρκούς Επιτροπής Αντιμετώπισης της Βίας (ΔΕΑΒ), καθιστώντας την πιο ευέλικτη, λειτουργική και αποτελεσματική. Επίσης, από την ίδια ημέρα τίθενται σε ισχύ οι διατάξεις των διοικητικών μέτρων και ποινών που θα επιβάλλονται από τη ΔΕΑΒ με χρονική αμεσότητα και κατά δέσμια αρμοδιότητα, όταν πρόκειται για τις συχνότερα απαντώμενες συμπεριφορές οπαδικής βίας όπως (ενδεικτικά) ρίψεις εύφλεκτων και γενικότερα επικίνδυνων αντικειμένων εντός των αγωνιστικών χώρων, είσοδο θεατών σε αυτούς, ανάρτηση πανό ή άλλων επιγραφών πολιτικού, θρησκευτικού ή ιδεολογικού χαρακτήρα, με περιεχόμενο υβριστικό, ρατσιστικό ή σεξιστικό κλπ.

Από την Τετάρτη 6 Μαρτίου τίθενται σε ισχύ οι διατάξεις για το νέο πλαίσιο ηλεκτρονικής εποπτείας αθλητικών εγκαταστάσεων (υπερσύγχρονες κάμερες παντού, με συνεχή έλεγχό τους από την ΕΛ.ΑΣ.) και καμία ΑΑΕ, που αγωνίζεται στη Super League και στην Basket League, δεν θα αγωνίζεται με θεατές στις εγχώριες διοργανώσεις εάν δεν έχει εγκατεστημένο και σε πλήρη λειτουργία το ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης και εποπτείας της αθλητικής εγκατάστασης που χρησιμοποιεί ως έδρα της.

Επίσης, από την Τρίτη 9 Απριλίου τίθενται σε ισχύ οι διατάξεις για το σύγχρονο και πρωτοποριακό σύστημα ταυτοποίησης των κατόχων εισιτηρίων των ποδοσφαιρικών αγώνων μεταξύ ομάδων της Super League, αξιοποιώντας τις σύγχρονες τεχνολογίες και το ΕΜΕπ (ταυτοποίηση μέσω κινητού τηλεφώνου και είσοδος στο γήπεδο μέσω αυτού), σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός με αρμοδιότητα τον Αθλητισμό, Γιάννης Βρούτσης, ενόψει της εισαγωγής του νομοσχεδίου για την αποτροπή και αντιμετώπιση των παραβατικών συμπεριφορών στο πλαίσιο αθλητικών συναντήσεων στην Ολομέλεια της Βουλής προς συζήτηση και ψήφιση την Τετάρτη (31/01), «οι παραπάνω διατάξεις και οι άλλες (π.χ. λειτουργία Λεσχών Φιλάθλων με μόνο μία ανά έμβλημα ομάδας, ρήτρα παραβατικότητας με απομείωση ποσοστού από τη χρηματοδότηση μέσω Στοιχήματος κ.ά.), μαζί με την προβλεπόμενη δευτερογενή νομοθεσία, έρχονται να συμπληρώσουν το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο, εξασφαλίζοντας την απαρέγκλιτη και ακέραιη εφαρμογή του, με ρητές και συγκεκριμένες προβλέψεις».
Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας