Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΚ. Μητσοτάκης για έκρηξη σε ορυχείο στην Τουρκία: Η Ελλάδα έτοιμη να...

Κ. Μητσοτάκης για έκρηξη σε ορυχείο στην Τουρκία: Η Ελλάδα έτοιμη να στείλει βοήθεια

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ανάρτησή του στο Twitter εξέφρασε την λύπη του για έκρηξη σε ορυχείο στην Τουρκία, που είχε σαν αποτέλεσμα 40 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και πολλοί ακόμη να τραυματιστούν. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να στείλει άμεσα βοήθεια, για να συνδράμει στην αναζήτηση για επιζώντες.

Η ανάρτηση του Κ. Μητσοτάκη είχε ως εξής: «Λυπηρό να ακούς για την τρομερή έκρηξη ορυχείου και την απώλεια ζωών στην επαρχία Bartin στην Τουρκία. Η Ελλάδα είναι έτοιμη να στείλει άμεσα βοήθεια για να βοηθήσει στην αναζήτηση επιζώντων».

Την ετοιμότητα της Ελλάδας να παράσχει κάθε δυνατή συνδρομή προς τις τουρκικές αρχές, εξέφρασε και ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης, Χρήστος Στυλιανίδης, σε επικοινωνία που είχε με τον πρέσβη της Τουρκίας στη χώρα μας, Burak Özügergin, σε συνεννόηση και κατόπιν σχετικών οδηγιών του πρωθυπουργού.

Ο Χ. Στυλιανίδης εξέφρασε συλλυπητήρια προς τον πρέσβη της Τουρκίας για το πολύνεκρο δυστύχημα και την αμέριστη συμπαράσταση των ελληνικών αρχών προς τους συγγενείς των θυμάτων, ενώ ευχήθηκε να τελειώσει αίσια και σύντομα η δοκιμασία αυτή για τους εγκλωβισμένους ανθρακωρύχους. «Η Ελλάδα είναι έτοιμη να βοηθήσει με κάθε μέσο», ανέφερε ο υπουργός.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας