Ν. Μηταράκης: Πάμε στον ΟΗΕ και στην ΕΕ το θέμα με τους 92 μετανάστες στον Έβρο

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου τόνισε ότι θα κάνει τις απαραίτητες επαφές, ώστε δια ζώσης να τους δείξει τις σχετικές φωτογραφίες και τα βίντεο.

Στον ΟΗΕ και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα θέσει το περιστατικό με τους ενενήντα δύο μετανάστες, οι οποίοι βρέθηκαν γυμνοί και τραυματισμένοι στον Έβρο, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, όπως τόνισε σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό.

«Η Τουρκία έχει βρεθεί σε πάρα πολύ δύσκολη θέση καθώς αυτοί βρέθηκαν από την ίδια τη Frontex, η οποία επιβεβαίωσε το περιστατικό. Αυτοί οι άνθρωποι, δυστυχώς, βρέθηκαν αντικείμενο εξευτελιστικής συμπεριφοράς στην Τουρκία και στάλθηκαν προς την Ελλάδα. Βρίσκονται ήδη σε ελληνικό έδαφος και θα μεταφερθούν στο ΚΥΤ Φυλακίου», εξήγησε.

Σύμφωνα με τον Ν. Μηταράκη, οι 92 μετανάστες περιέγραψαν, ότι αυτοκίνητα της τουρκικής στρατοχωροφυλακής τους μετέφεραν στα σύνορα και τους πίεσαν να περάσουν προς την Ελλάδα, όπως είχε γίνει και με την υπόθεση των 38 μεταναστών τον Αύγουστο.

Και πρόσθεσε: «Την άλλη Δευτέρα έχω ζητήσει και θα δω στη Νέα Υόρκη τον πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών και έχω ήδη ενημερώσει και τον ΟΗΕ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και θα κάνω έναν κύκλο επαφών ώστε δια ζώσης να τους δείξω τις φωτογραφίες, ενώ έχουμε κι άλλο υλικό, όπως βίντεο».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More