Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΛεπτομέρειες από τον Άδωνη για το πώς θα λειτουργούν τα απογευματινά χειρουργεία

Λεπτομέρειες από τον Άδωνη για το πώς θα λειτουργούν τα απογευματινά χειρουργεία

Λεπτομέρειες για το πώς θα λειτουργούν τα απογευματινά χειρουργεία έδωσε σήμερα ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

«Δεν θα κάνει ο ίδιος γιατρός τα χειρουργεία το πρωί και το απόγευμα. Τα απογευματινά χειρουργεία γίνονται σε επίπεδο κλινικής. Η κλινική έχει ομάδα χειρουργών και αναισθησιολόγων. Όποιοι κάνουν απογευματινά χειρουργεία θα κάνουν βάρδιες.

Δεν θα παραβιάσουμε τους όρους εργασίας και τα ωράρια που ορίζει η ΕΕ, αυτό είναι σαφές, θα ήταν απαράδεκτο κάτι τέτοιο. Για να μπορεί μια κλινική να κάνει απογευματινά χειρουργεία, θα πρέπει να είναι ίδιος αριθμός με παλαιότερα και στο σύνολο και στην σοβαρότητα των επεμβάσεων των πρωινών χειρουργείων που γίνονται, θα υπάρχει έλεγχος για αυτό», ανέφερε αρχικά ο υπουργός Υγείας, ο οποίος είπε ότι δουλειά της κυβέρνησης είναι να λύνει τα προβλήματα των πολιτών και όσα βρίσκει μπροστά της.

Μιλώντας για το κόστος των χειρουργείων, ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε ότι: «ακολουθούμε το μοντέλο αποζημίωσης των ασφαλιστικών εταιρειών. Χωρίσαμε τα περιστατικά σε 6 κατηγορίες βαρύτητας, με μέγιστη επιβάρυνση για τον ασθενή τα 2.000 ευρώ.

Θα γίνονται δωρεάν χειρουργεία το απόγευμα σε όσους έχουν τις μεγάλες αναμονές και δεν έχουν οικονομική δυνατότητα να καλύψουν το κόστος, μέσω προγράμματος από το Ταμείο Ανάκαμψης, χωρίς να πληρώνει ούτε ένα ευρώ. Αλλά και αυτός που δεν ανήκει στην κατηγορία αυτή και δεν θέλει να επιβαρυνθεί, θα χειρουργηθεί πιο γρήγορα, αφού θα μειωθεί η αναμονή, καθώς πολλοί θα πάνε στα απογευματινά χειρουργεία».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας