Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΕπίσκεψη της Ζαχαράκη στην Κοζάνη - Τι ανακοίνωσε στο 1ο Συνέδριο για...

Επίσκεψη της Ζαχαράκη στην Κοζάνη – Τι ανακοίνωσε στο 1ο Συνέδριο για την Καινοτομία

Την αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου για τις Κοινωνικές Επιχειρήσεις, τη διευκόλυνση των τρόπων χρηματοδότησης τους, την αξιοποίηση 25 εκατ. ευρώ για την καινοτομία και την επιμόρφωση σε καινοτόμες μεθόδους και την επικαιροποίηση του Μητρώου των Φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας ανακοίνωσε η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη μιλώντας στο 1ο Συνέδριο για την Καινοτομία και την κοινωνική και συνεταιριστική επιχειρηματικότητα που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου στην Κοζάνη.

«Είναι σημαντικό να εξηγούμε στους πολίτες με απλό τρόπο, τι είναι η κοινωνική συνεταιριστική επιχειρηματικότητα, πόσες και ποιες ευκαιρίες δίνει σε νέους ανθρώπους, γυναίκες, άτομα με αναπηρία άλλες ευάλωτες ομάδες να αποκτήσουν δουλειά και εισόδημα.

Να μείνουν στον τόπο τους. Και είναι επίσης σημαντικό να γίνει κατανοητό πόσο πολύ μπορούν οι ΚΟΙΝΣΕΠ να στηρίξουν τη συλλογική προσπάθεια για την ανάπτυξη της περιφέρειας και την αντιμετώπιση του δημογραφικού. Χαίρομαι ιδιαίτερα που μπορούμε και το κάνουμε οργανωμένα εδώ στο 1ο Συνέδριο για την κοινωνική επιχειρηματικότητα και καινοτομία» σημείωσε μεταξύ άλλων η κυρία Ζαχαράκη.

Η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κατά την παραμονή της στην Κοζάνη, συναντήθηκε με τους συλλόγους πολυτέκνων Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας.  Η κυρία Ζαχαράκη διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους των πολυτέκνων  της Δυτικής Μακεδονίας ότι η στήριξη της οικογένειας και η αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος είναι απόλυτη προτεραιότητα του πρωθυπουργού, της κυβέρνησης και του υπουργείου στο οποίο προΐσταται.

Συνοδευόμενη από τον Διοικητή του ΟΠΕΚΑ Κωνσταντίνο Γλούμη και τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας Πρόδρομο Πύρρο, επισκέφτηκαν την Περιφερειακή Διεύθυνση του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Στη συνάντηση με τη Διευθύντρια και τους εργαζόμενους  συζητήθηκε η ψηφιοποίηση και αναβάθμιση των υπηρεσιών και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, η επικείμενη μεγάλη μεταρρύθμιση στα επιδόματα αλλά και οι λειτουργικές ανάγκες του προσωπικού του Οργανισμού.

Η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας βρέθηκε στο Συμβουλευτικό Κέντρο Κοζάνης  όπου δεκάδες γυναίκες έχουν προστρέξει για υποστήριξη σε θέματα ενδοοικογενειακής βίας. Στο πλαίσιο αυτής της συνάντησης, υπήρξε και ενημέρωση για τον ξενώνα φιλοξενίας γυναικών, από τον επικεφαλής και την ομάδα, που παρέχουν τις υπηρεσίες τους.

Η επίσκεψη της Υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας στην Κοζάνη, ολοκληρώθηκε με δίωρη συνεργασία με το νέο Περιφερειάρχη της Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Αμανατίδη κατά την οποία συζητήθηκαν κεντρικές προτεραιότητες της κοινωνικής πολιτικής σε μια περιφέρεια με ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες.

Ειδικότερα συζητήθηκαν:

• Το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας ΤΕΒΑ το οποίο διαχειρίζεται το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας μέσω του ΟΠΕΚΑ, το οποίο αυξάνεται για το σύνολο της χώρας στα 400 εκατομμύρια ευρώ και για την Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας.

• Η καλύτερη λειτουργία του Κέντρου Πρόνοιας Δυτ. Μακεδονίας, στη Φλώρινα που φιλοξενεί 20 παιδιά

• Ζητήματα υποστήριξης των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας

• Ο συντονισμός της δράσης ενόψει κατάρτισης του σχεδίου για το δημογραφικό

• η εξειδίκευση των προτάσεων για διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία και  συγκεκριμένα τους πόρους για το Σχέδιο Δίκαιης Μετάβασης  και το νέο ΕΣΠΑ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας