Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΤο ντεμαράζ της κυβέρνησης πριν τις ευρωεκλογές για να ενισχυθούν τα εισοδήματα

Το ντεμαράζ της κυβέρνησης πριν τις ευρωεκλογές για να ενισχυθούν τα εισοδήματα

Με τις ευρωεκλογές να πλησιάζουν και την κυβέρνηση να θέλει να κερδίσει με άνεση ακόμα μία εκλογική μάχη, ώστε να εδραιώσει την κυριαρχία της, το οικονομικό επιτελείο εργάζεται… πυρετωδώς ώστε να υλοποιήσει το σχέδιό που προβλέπει ένα ντεμαράζ οικονομικής ενίσχυσης, σε μια εποχή που η καθημερινότητα δεν είναι καθόλου εύκολη.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, στο Μαξίμου έχουν αποφασίσει ότι θα προχωρήσουν σε εισοδηματική ενίσχυση σε… δόσεις και με διαφορετικά μέτρα που είναι ήδη αποφασισμένα αρκεί να μην προκύψουν απρόοπτα.

Εκτακτο «δώρο Πάσχα»

Η πρώτη ανάσα, εφόσον τα δημοσιονομικά δεν δεχθούν κάποιο πλήγμα στο προσεχές διάστημα, θα είναι ένα έκτακτο δώρο Πάσχα για ευάλωτα νοικοκυριά. Με δεδομένο ότι ήδη ο Κωστής Χατζηδάκης έχει προαναγγείλει προσπάθεια ώστε να βοηθηθούν οι πιο αδύναμοι, θα πρέπει να περιμένουμε ανακοινώσεις λίγο πριν το Πάσχα.

Κατώτατος μισθός στον ιδιωτικό τομέα

Μια δεύτερη παρέμβαση που αναμένεται να κάνει η κυβέρνηση αφορά στον κατώτατο μισθό στον ιδιωτικό τομέα και στα νέα δεδομένα που θα ισχύουν από 1η Απριλίου. Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα υπερβαίνει τα 800 ευρώ και μένει να δούμε πού θα κάτσει η μπίλια ώστε να ωφεληθούν 600.000 μισθωτοί.

Αυξημένο επίδομα γέννησης

Πρόκειται για μέτρο που έχει ήδη ανακοινωθεί με την κυβέρνηση να δίνει έξτρα επίδομα γέννησης από 400 έως και 1.500 ευρώ σε όσους απέκτησαν παιδί από την 1η Ιανουαρίου 2023 και μετά.

Το ποσό αυτό προκύπτει μετά την αύξηση του επιδόματος γέννησης, με αναδρομική ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2023. Χωρίς να απαιτείται νέα αίτηση το επιπλέον ποσό του επιδόματος θα καταβληθεί εφάπαξ τον Απρίλιο στους δικαιούχους, οι οποίοι έχουν ήδη λάβει το πλήρες ποσό του επιδόματος γέννησης. Στους δικαιούχους των οποίων η αίτηση έχει εγκριθεί, χωρίς ωστόσο να έχει ολοκληρωθεί η καταβολή και των δύο δόσεων του επιδόματος, το επιπλέον ποσό καταβάλλεται με την καταβολή της δεύτερης δόσης. Το επίδομα γέννησης κλιμακώνεται ανάλογα με τον αριθμό των τέκνων και αυξάνεται από 2.000 ευρώ ( οριζόντια) σε:

  • 2.400 ευρώ για το πρώτο παιδί
  • 2.700 ευρώ για το δεύτερο κατά σειρά γέννησης εξαρτώμενο τέκνο
  • 3.000 ευρώ για το τρίτο και
  • 3.500 ευρώ για το τέταρτο και κάθε επόμενο παιδί.
Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας