Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΣυγκροτείται άμεσα το Εκτελεστικό Γραφείο στον ΣΥΡΙΖΑ – Ο ρόλος και τα...

Συγκροτείται άμεσα το Εκτελεστικό Γραφείο στον ΣΥΡΙΖΑ – Ο ρόλος και τα πρόσωπα που θα το αποτελούν

Πλέον θέμα εκλογών προέδρου δεν υφίσταται στον ΣΥΡΙΖΑ οπότε όλα στρέφονται στο ρόλο και στη σύνθεση του Εκτελεστικού Γραφείου.

Η απόφαση του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «Με συντροφικότητα και συλλογικότητα και με εργαλείο τις θέσεις και τις αποφάσεις του 4ου συνεδρίου ανασυγκροτούμε το  Εκτελεστικό Γραφείο με τακτική λειτουργία για την ενίσχυση της πολιτικής μας δράσης, το οποίο εξουσιοδοτούμε να επεξεργαστεί προτάσεις για την ολοκλήρωση του μετασχηματισμού του κόμματος».

Πλέον θέμα εκλογών προέδρου δεν υφίσταται στον ΣΥΡΙΖΑ οπότε όλα στρέφονται στο ρόλο και στη σύνθεση του Εκτελεστικού Γραφείου.

Ο Σωκράτης Φάμελλος, απατώντας σε σχετική ερώτηση, στον Ρ/Σ Real FM είπε «Υπάρχει απόφαση να ενισχύσουμε τη συλλογικότητα στο ανώτατο επίπεδο, κάτι το οποίο είναι και καταστατική πρόβλεψη και περιλαμβάνεται και στην πολιτική απόφαση. Τα μέλη ζήτησαν ενότητα και συλλογικότητα, εκφράζοντας αγωνία».

Σύμφωνα με το καταστατικό, η Πολιτική Γραμματεία, με εισήγηση του προέδρου μπορεί να εισηγηθεί τη δημιουργία του Εκτελεστικού Γραφείου «για την καλύτερη καθημερινή παρακολούθηση της πολιτικής του κόμματος».

Βάσει καταστατικού, δύναται να λαμβάνει αποφάσεις για θέματα για τα οποία δεν είναι δυνατή η σύγκληση των δύο Οργάνων (Κεντρική Επιτροπή και την Πολιτική Γραμματεία)

Σημειώνεται ότι το Εκτελεστικό Γραφείο θα αποτελείται από τον Στέφανο Κασσελάκη, τη γραμματέα Ράνια Σβίγκου, τον αναπληρωτή γραμματέα και συντονιστή του Οργανωτικού Γραφείου Γιώργο Βασιλειάδη, την εκπρόσωπο τύπου Δώρα Αυγέρη και έως τρία μέλη της Πολιτικής Γραμματείας.

Τα τρία μέλη τα αποφασίζει η ίδια η Πολιτική Γραμματεία μετά από εισήγηση του προέδρου. Στο Εκτελεστικό Γραφείο θα συμμετέχει -αν δεν είναι μία από τους τρεις της Πολιτικής Γραμματείας- και η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Θεοδώρα Τζάκρη.

Ακόμη θεωρείται σχεδόν βέβαιο, πως θα συμμετέχει και ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Σωκράτης Φάμελλος.

Η προηγούμενη δομή

Επί προεδρίας Αλέξη Τσίπρα σε αυτό συμμετείχαν (εκτός από τον ίδιο και τους Σβίγκου και Βασιλειάδη) ο τότε εκπρόσωπος τύπου Νάσος Ηλιόπουλος, η τότε γραμματέας της ΚΟ Όλγα Γεροβασίλη και οι Έφη Αχτσιόγλου, Ρένα Δούρου και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας