Κυρ. Μητσοτάκης: Με εμένα πρωθυπουργό δεν υπάρχουν πολίτες δύο ταχυτήτων

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για ένα αναπτυξιακό σχέδιο με όραμα για την επόμενη μέρα.

Για ένα δρομολογημένο ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα με εξασφαλισμένους πόρους, έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στην εκδήλωση για την παρουσίαση του Ειδικού Αναπτυξιακού Σχεδίου για τους Δήμους Αγράφων Ευρυτανίας, Λίμνης Πλαστήρα Καρδίτσας και Αργιθέας Καρδίτσας.

«Είναι ένα αναπτυξιακό σχέδιο με όραμα για την επόμενη μέρα. Για να μπορέσουμε να κάνουμε πράξη αυτό το οποίο αποτελεί για μένα μία εθνική προτεραιότητα. Και αυτό είναι να ανατρέψουμε τη δημογραφική γήρανση στους ορεινούς όγκους της πατρίδας μας. Πρέπει να ξαναγυρίσουν νέα παιδιά πίσω. Πρέπει τα νέα παιδιά που γεννιούνται εδώ να έχουν λόγο να παραμείνουν και να ζήσουν, να εργαστούν σε αυτόν τον πανέμορφο και ευλογημένο τόπο. Για να γίνει αυτό, πρέπει να υπάρχουν προφανώς οι κατάλληλες υποδομές, αλλά πρέπει να υπάρχουν συνθήκες ανάπτυξης», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Και υπογράμμισε: «Το πρόγραμμα αυτό δεν το σχεδιάσαμε εμείς για σας, το σχεδιάσατε εσείς για εσάς. ‘Αρα τα έργα τα οποία μας υποδείξατε μελετήθηκαν, συζητήθηκαν, αξιολογήθηκαν, προτεραιοποιήθηκαν και αποτελούν μέρος ενός συνεκτικού σχεδίου το οποίο δίνει έμφαση αφενός στις υποδομές, με τους περισσότερους πόρους να κατευθύνονται εκεί, με ιδιαίτερη έμφαση στο οδικό δίκτυο, στην αναπτυξιακή προοπτική και φυσικά στις δομές κοινωνικής στήριξης οι οποίες τόσο σημαντικές είναι, ειδικά αν λάβει κανείς υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του πληθυσμού στην Αργιθέα, στη Λίμνη Πλαστήρα και στα ‘Αγραφα».

Όπως ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης είχε δώσει μία δέσμευση, «και νομίζω ότι αυτό είναι κάτι το οποίο αφορά πρωτίστως αυτούς τους συμπολίτες μας οι οποίοι μπορεί να αισθάνονται μερικές φορές ότι είναι ξεχασμένοι από το κράτος και από την κεντρική εξουσία, ότι με αυτή την κυβέρνηση και με εμένα πρωθυπουργό δεν υπάρχουν πολίτες δύο ταχυτήτων. Όλοι οι Έλληνες πολίτες έχουν δικαίωμα στις ίδιες ευκαιρίες για προκοπή και πρέπει να απολαμβάνουν την ίδια πρόνοια του κοινωνικού κράτους, ασχέτως με το αν βρίσκονται στην Αθήνα ή στο πιο απομακρυσμένο χωριό της Αργιθέας», υπογράμμισε.

«Με αυτό το αναπτυξιακό πρόγραμμα, επιδιώκουμε την ανάδειξη των Αγράφων ως τόπου διαμονής και σημαντικού προορισμού, τη διατήρηση και ανάδειξη του φυσικού και πολιτισμικού πλούτου, την ανάπτυξη του παραγωγικού ιστού, τη συγκράτηση αλλά ακόμα και την αύξηση του πληθυσμού. Σχεδιάζουμε να παρέχουμε υπηρεσίες υγείας, εκπαίδευσης, πρόνοιας και άλλες, εφάμιλλες των άλλων περιοχών της Ελλάδας», ανέφερε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης.

«Ο τρόπος που έχουμε μάθει εμείς να δουλεύουμε, είναι να λέμε λιγότερα λόγια και να κάνουμε περισσότερα έργα. Αλλά αυτό είναι κάτι που εσείς θα το κρίνετε στο τέλος της ημέρας. Πρόθεσή μας είναι να έχουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο. Δεν φτάνει να αποκαθιστούμε τις ζημιές από τις φυσικές καταστροφές, ούτε φτάνει να τις αποκαθιστούμε ακόμη καλύτερα συνοδεύοντάς τις και από ορισμένα πρόσθετα έργα. Πρέπει να προσδώσουμε ένα ολοκληρωμένο χαρακτήρα, να δώσουμε τη δυνατότητα στην περιοχή να αναζωογονηθεί, να δώσουμε στην περιοχή και στους κατοίκους της προοπτική και, ει δυνατόν, να προσελκύσουμε ακόμα περισσότερους νέους κατοίκους», σημείωσε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρης Σκάλκος, που ήταν και ο συντονιστής της εκδήλωσης.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More