Μ. Σχοινάς: H εποχή της αθωότητας της Ευρώπης σε θέματα ασφάλειας έχει τελειώσει

O Αντιπρόεδρος της Επιτροπής σε παρέμβασή του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τόνισε ότι για πρώτη φορά σε επίπεδο ΕΕ, υπάρχει ένα τεράστιο σύνολο κανόνων για την προστασία από τις ψηφιακές και τις φυσικές απειλές.

«H εποχή της αφέλειας και της αθωότητας της Ευρώπης σε θέματα ασφάλειας έχει τελειώσει» τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο.

Εξέφρασε την ικανοποίησή του «που αυτή η αφύπνιση της ΕΕ συνέβη πριν από τον πόλεμο» και υπογράμμισε ότι «για πρώτη φορά τώρα σε επίπεδο ΕΕ έχουμε ένα τεράστιο σύνολο κανόνων που μας επιτρέπει την προστασία από τις ψηφιακές και τις φυσικές απειλές στον ίδιο βαθμό».

«Είναι αυτή η απάντησή μας σε όλα τα προβλήματα; Όχι. Είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι από ποτέ σε επίπεδο ΕΕ, όχι δεν είμαστε εκεί που θα θέλαμε να είμαστε όσον αφορά στην αντιμετώπιση όλων των απειλών αλλά θα φτάσουμε» ανέφερε ο M. Σχοινάς.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More