Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΓ. Γεραπετρίτης για Ασημακοπούλου: «Δεν υφίσταται καμία διαρροή δεδομένων»

Γ. Γεραπετρίτης για Ασημακοπούλου: «Δεν υφίσταται καμία διαρροή δεδομένων»

Με τα email τις Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου προς Έλληνες ομογενείς να συνεχίζουν να προκαλούν δεκάδες ερωτήματα, ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, απάντησε στο ερώτημα για το αν υπάρχει διαρροή προσωπικών δεδομένων.

Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90.1 fm είπε πως: «Δεν υφίσταται καμία διαρροή δεδομένων, η νομοθεσία η οποία υφίσταται είναι εξαιρετικά αυστηρή και έχει τηρηθεί απαρέγκλιτα. Κανένας απολύτως κατάλογος δεν έχει δοθεί σε υποψηφίους. Δεύτερον, ότι προβλέπει ο νόμος σχετικά με τους καταλόγους τηρείται απαρέγκλιτα και έχει τηρηθεί και στο παρελθόν. Τρίτον δεν υπάρχει καμία απολύτως ρωγμή στην ακεραιότητα της επιστολικής ψήφου, ισχύει το ακριβώς αντίθετο».

Ακόμα, είπε ότι «η διαδικασία για την επιστολική ψήφο θα τηρηθεί με απόλυτη αυστηρότητα και τηρείται με απόλυτη αυστηρότητα. Έχουν λάβει οδηγίες όλες οι διπλωματικές μας αποστολές στο εξωτερικό να είναι σε απόλυτη ετοιμότητα. Η επιστολική ψήφος αποτελεί μια σημαντική κατάκτηση της δημοκρατίας, ολοκληρώνει την καθολικότητα της ψήφου και μετουσιώνει τη δημοκρατία μας σε πιο ουσιαστική άρα καλό θα ήταν να στηρίζουμε αντί να προσπαθούμε να κάνουμε κάθε φορά πολιτική καπηλεία των πραγμάτων».

Η τραγωδία των Τεμπών

Επιπλέον, μίλησε και για την τραγωδία των Τεμπών, για την οποία είπε πως «είναι σημαντικό να υπάρξει μια πλήρης και ουσιαστική διερεύνηση και θα μου επιτρέψετε να πω ότι η πλήρης και ουσιαστική διερεύνηση γίνεται και έχει συντελεστεί σε τέσσερα επίπεδα. Αυτή τη στιγμή έχουμε δικαστική διερεύνηση η οποία προχωράει με γοργούς ρυθμούς για τα ελληνικά δεδομένα, έχουμε διοικητική διερεύνηση η οποία έγινε από την επιτροπή η οποία είχε συσταθεί και η οποία νομίζω ότι όλοι συμφωνούμε ότι δεν αμφισβητείται η αμεροληψία. Νομίζω ότι ήταν αμερόληπτη κρίση έστω και με τα προβλήματα τα οποία έχει».

«Σε τρίτο επίπεδο έχουμε κοινοβουλευτική διαδικασία η οποία εξελίσσεται με την εξεταστική επιτροπή και υπάρχει και ένα τέταρτο επίπεδο το οποίο δεν έχει αναδειχθεί επαρκώς που είναι η ευρωπαϊκή παρέμβαση η οποία γίνεται για το θέμα αυτό. Άκουσα ότι υπήρξε μια επιχείρηση για να μην υπάρξει έρευνα από την ευρωπαϊκή επιτροπή, ισχύει το ακριβώς αντίθετο. Εγώ ο ίδιος ταξίδεψα στις Βρυξέλλες, συναντήθηκα με την αρμόδια επίτροπο και ζήτησα να υπάρξει διερεύνηση από τον ευρωπαϊκό οργανισμό σιδηροδρόμων. Εγώ εκκίνησα τη διαδικασία». 

Μπορεί ο Έλληνας γονιός να εμπιστεύεται το τρένο;

«Βεβαίως και θα το βάζει το παιδί του. Όλοι έχουμε παιδιά και όλοι καταλαβαίνουμε το πόσο τραγικό και υπό τι συνθήκες είναι το ζήτημα αυτό δυστυχώς όλες οι μετακινήσεις έχουν ένα στοιχείο κινδύνου, είναι ευθύνη μας διαρκώς να αναβαθμίζουμε το επίπεδο ασφαλείας του σιδηροδρόμου.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας