Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΝέα Αριστερά για Ασημακοπούλου: «Απαράδεκτη διαρροή προσωπικών δεδομένων» - Τα ερωτήματα

Νέα Αριστερά για Ασημακοπούλου: «Απαράδεκτη διαρροή προσωπικών δεδομένων» – Τα ερωτήματα

Συνεχίζουν οι ερωτήσεις για τον σάλο που έχει ξεσπάσει με τα email που έστειλε η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου σε Έλληνες Ομογενείς, με την Νέα Αριστερά να ρωτάει τον λόγο που στάλθηκαν εξαρχείς, αλλά και πώς δεν θα ξανα συμβεί κάτι αντίστοιχο.  

«Δυστυχώς τόσο για τους πολίτες όσο και για την ίδια τη δημοκρατία, υπάρχουν ακόμα στη συντηρητική παράταξη στελέχη που πολιτεύονται θεωρώντας τους εκλογείς της χώρας μας υπηκόους και όχι πολίτες, και έλκονται από πρακτικές άλλων περιόδων που θυμίζουν την μετεμφυλιακή καχεκτική δημοκρατία.

Πέραν της πρωτοφανούς παραβίασης του άρθρου 9Α του Συντάγματος, η προσπάθεια δικαιολόγησης μιας τόσο θεμελιώδους καταστρατήγησης ατομικών δικαιωμάτων προσβάλλει τον κοινό νου. Γίνεται δε αντιληπτό, ότι η πρόσφατη μεθόδευση για την επιστολική ψήφο εγείρει σοβαρά ζητήματα νόθευσης της λαϊκής βούλησης και αποτελεί ακόμα μια απόδειξη της κυβερνητικής επιδίωξης μικροπολιτικών συμφερόντων. Είναι άλλωστε προφανές ότι το ανωτέρω συμβάν αποτελεί, ούτως ή άλλως, μια απαράδεκτη διαρροή προσωπικών δεδομένων, την ίδια στιγμή που είναι πρόδηλη η αθέμιτη εργαλειοποίηση προσωπικών στοιχείων με στόχο τον συντεταγμένο επηρεασμό εκλογέων του εξωτερικού υπέρ του κυβερνώντος κόμματος».

Τέλος, το ανωτέρω γεγονός ώθησε κατόπιν την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα να κινήσει διαδικασία έρευνας επί του θέματος. Η καθ’ όλα θεμιτή κινητοποίηση της εν λόγω ανεξάρτητης διοικητικής αρχής αποτελεί μόνο την αφετηρία υπεράσπισης των προσωπικών δεδομένων των πολιτών και της ποιότητα της δημοκρατίας, η οποία βάλλεται από λογικές πολιτικού ελιτισμού και χειραγώγησης ενός λαού που στα μάτια των εξουσιαστών φαντάζει ακαλλιέργητος.

Οι ερωτήσεις του κόμματος 

Το κόμμα κατέθεσε τις εξής ερωτήσεις προς την αρμόδια Υπουργό:

  • Δεδομένου ότι οι αποδέκτες του εν λόγω ηλεκτρονικού μηνύματος ουδέποτε έδωσαν τα στοιχεία τους αυτοβούλως στην κα Ασημακοπούλου κατά την διάρκεια περιοδειών, όπως αρχικά υποστήριξε, ισχύει ο ισχυρισμός της ευρωβουλεύτριας ότι έλαβε τα στοιχεία από το ΥΠΕΣ, επειδή δήθεν έχει αυτό το δικαίωμα καθότι πολιτεύεται;
  • Μετά από μια τόσο κρίσιμη παραβίαση ατομικών δικαιωμάτων, ποια εχέγγυα παράσχει συγκεκριμένα το ΥΠΕΣ για τη μη επανάληψη τέτοιων απαράδεκτων πρακτικών αφενός, και για την ακεραιότητα της επιστολικής ψήφου στις επικείμενες ευρωεκλογές αφετέρου;
Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας