Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΔημοσκόπηση PULSE: Η Νέα Δημοκρατία κυρίαρχη με 17,5% διαφορά – Σε ισορροπία...

Δημοσκόπηση PULSE: Η Νέα Δημοκρατία κυρίαρχη με 17,5% διαφορά – Σε ισορροπία ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ που έπεσε μετά το συνέδριο

Νέα δημοσκόπηση της εταιρείας PULSE παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ όπου σύμφωνα με τα αποτελέσματα της το 86% των Ελλήνων προγραμματίζει να ψηφίσει στις επερχόμενες ευρωεκλογές που θα διεξαχθούν στις 9 Ιουνίου.

Νέα δημοσκόπηση της εταιρείας PULSE παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ όπου σύμφωνα με τα αποτελέσματα της το 86% των Ελλήνων προγραμματίζει να ψηφίσει στις επερχόμενες ευρωεκλογές που θα διεξαχθούν στις 9 Ιουνίου.

Ακόμη, το 52% δηλώνει πως το νομοσχέδιο για την ίδρυση και λειτουργία μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών Πανεπιστημίων στην Ελλάδα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, ενώ το 42% εκφράζει αντίθεση σε αυτήν την προοπτική.

Αναφορικά με τις καταλήψεις σε ΑΕΙ της χώρας, το 34% λέει «σίγουρα διαφωνώ», το 19% «μάλλον διαφωνώ», το 21% «σίγουρα συμφωνώ» και το 19% «μάλλον συμφωνώ».

Σύμφωνα με το 56% ο ΣΥΡΙΖΑ «βγαίνει» αποδυναμωμένος

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποδυναμώθηκε μετά το συνέδριο, σύμφωνα με το 56% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση. Στο ίδιο μήκος κύματος, το 34% λέει ότι Στέφανος Κασσελάκης και Αλέξης Τσίπρας «βγήκαν» αποδυναμωμένοι.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει ο καταλληλότερος για Πρωθυπουργός με δεύτερο τον… κανένα

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί τα πρωτεία στην προτίμηση του κόσμου, για το αξίωμα του Πρωθυπουργού, με τη δεύτερη θέση να καταλαμβάνει ο… κανένας, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της PULSE.

Συγκεκριμένα, ο Στέφανος Κασσελάκης συγκεντρώνει 10% και ακολουθούν οι: Νίκος Ανδρουλάκης (8%), Δημήτρης Κουτσούμπας και Κυριάκος Βελόπουλος (6%), Ζωή Κωνσταντοπούλου (4%), Δημήτρης Νατσιός (3%), Αλέξης Χαρίτσης (2%) και Βασίλης Στίγκας (1%).

Παραμένει πρώτη η Νέα Δημοκρατία, απόλυτη ισορροπία ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ



Παραμένει διψήφια η διαφορά ανάμεσα στο κυβερνών κόμμα (29,5%) και την αντιπολίτευση, με ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ να συγκεντρώνουν ακριβώς το ίδιο ποσοστό (12%) στη νεότερη δημοσκόπηση της εταιρείας PULSE.

Συγκεκριμένα, στην ερώτηση «αν την ερχόμενη Κυριακή είχαμε εθνικές εκλογές, τι θα ψηφίζατε;», το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει 29,5%, με ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής να ακολουθούν, έχοντας ακριβώς το ίδιο ποσοστό (12%), ενώ, οι αναποφάσιστοι συγκεντρώνουν ποσοστό της τάξεως του 13%.

Ακολουθούν το ΚΚΕ (7,5%), η Ελληνική Λύση (7%), το κόμμα «Νίκη» (3,5%), οι επιλογές «άλλο» και «λευκό» (3%), η Πλεύση Ελευθερίας, η Νέα Αριστερά και οι Σπαρτιάτες (2,5%) και το ΜέΡα 25 (2%).

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας