Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΤην πλάτη γύρισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΟΚ και ΚΚΕ στο κάλεσμα της Νέας Αριστεράς...

Την πλάτη γύρισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΟΚ και ΚΚΕ στο κάλεσμα της Νέας Αριστεράς για μομφή στην κυβέρνηση

Με μια αρνητική απάντηση αντέδρασαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ στο κάλεσμα της Νέας Αριστεράς για την κατάθεση πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

Αναμένεται η στάση που θα κρατήσει η Πλεύση Ελευθερίας, η οποία ωστόσο αριθμεί 6 βουλευτές και άρα δεν συμπληρώνει τον αριθμό που απαιτείται βάση του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής για να προχωρήσει το συγκεκριμένο αίτημα (Για να κατατεθεί πρόταση δυσπιστίας απαιτείται η υπογραφή 50 τουλάχιστον βουλευτών».

Η αρνητική στάση του ΣΥΡΙΖΑ, που εκφράστηκε από την Βούλα Κεχαγιά: «Ακόμα και αν όλα τα κόμματα της αριστεράς συμφωνήσουν η κυβέρνηση θα πάρει ψήφο εμπιστοσύνης. Θα κάναμε τη χάρη στην κυβέρνηση τρεις μήνες πριν από τις Ευρωεκλογές; Είναι καλές οι προτάσεις για δυσπιστία αλλά όταν γίνονται σε ρεαλιστικό χρόνο και έχει αποτέλεσμα».

Ο Κωστής Καρπόζηλου απάντησε για την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ: «Η αμήχανη απάντηση της εκπροσώπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ (Β. Κεχαγιά), δυστυχώς, δεν μας εκπλήσσει. Η Νέα Αριστερά κατέθεσε σήμερα ένα συγκεκριμένο και καθαρό αίτημα. Να συμφωνήσουν τα κόμματα της προοδευτικής αντιπολίτευσης στην υποβολή πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. Αυτό επιβάλλει η υπεράσπιση του Συντάγματος. Αυτό επιβάλλει η υπεράσπιση του Δημόσιου Πανεπιστημίου.

Η κυρία Κεχαγιά μας λέει το προφανές και τεχνικό για να μην παραδεχτεί το ουσιώδες και πολιτικό. Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ για μικροκομματικούς λόγους υπονομεύει το μέτωπο υπεράσπισης της δημοκρατίας και της δημόσιας δωρεάν παιδείας. Στις κρίσιμες στιγμές όλες οι πολιτικές δυνάμεις κρίνονται. Όχι από το τι λένε αλλά από τι πράττουν. Αναμένουμε την στάση και των υπολοίπων κομμάτων».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας