Τρίτη, 4 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΣ. Φάμελλος: «Η κυβέρνηση κάνει προσπάθεια αντισυνταγματικής μεθόδευσης για ιδιωτικά πανεπιστήμια»

Σ. Φάμελλος: «Η κυβέρνηση κάνει προσπάθεια αντισυνταγματικής μεθόδευσης για ιδιωτικά πανεπιστήμια»

Ο Σωκράτης Φάμελλος, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, εξαπέλυσε ευθεία επίθεση στην κυβέρνηση.

Ο Σωκράτης Φάμελλος, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, εξαπέλυσε ευθεία επίθεση στην κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για προσπάθεια αντισυνταγματικής μεθόδευσης, καταστρατήγησης του Συντάγματος με απροκάλυπτα χαρακτηριστικά.

Ο Σωκράτης Φάμελλος είπε ότι «η κυβέρνηση έχει σοβαρό πρόβλημα αξιοπιστίας όταν προσπαθεί να μας πείσει για τη συνταγματικότητα του νομοσχεδίου, εφόσον με τις συνταγματικές προβλέψεις δεν τα πάει καθόλου καλά ο κ. Μητσοτάκης».

Ακόμη, σχολίασε ότι η κυβέρνηση παίζει με τις λέξεις, καθώς δεν τα ονομάζει ιδιωτικά αλλά μη κρατικά και πως επιδιώκει την «ανωτατοποίηση των κολεγίων του ενός ορόφου». «Για να μας πείσετε, ο κ. Πιερρακάκης μας είπε ότι το Σύνταγμα δεν είναι τοτέμ», είπε, ρωτώντας γιατί, εφόσον μπορεί να γίνει μια τέτοια ερμηνεία του Συντάγματος, δεν προχωρούσε τόσα χρόνια η κυβέρνηση τα ιδιωτικά ΑΕΙ.

Ο κ. Φάμελλος τόνισε ότι η απάντηση είναι ότι η ρύθμιση που φέρνει η κυβέρνηση απαιτεί αναθεώρηση του Συντάγματος, για να υπογραμμίσει ότι «για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν χωρεί καμία σκέψη για αναθεώρηση του άρθρου 16». Είπε ότι η κυβέρνηση παρακάμπτει το άρθρο 16 και διαστρεβλώνει το νόημα του και πως «για να τακτοποιήσετε κολλητούς και να παίξετε το παιχνίδι της εξουσίας με μεγάλη ευκολία βαφτίζετε το κρέας ψάρι».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας