Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΟύρσουλα Φον ντερ Λάιεν για Οδησσό: «Κανείς δεν πτοείται από τη νέα...

Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν για Οδησσό: «Κανείς δεν πτοείται από τη νέα επίθεση – Ούτε ο Μητσοτάκης»

Μέσω ανάρτησης στα social media, η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν καταδίκασε τη ρωσική επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους κατά τη διάρκεια επίσκεψης του Έλληνα Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και τη συνάντησή του με τον Ουκρανό Πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Μέσω ανάρτησης στα social media, η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν καταδίκασε τη ρωσική επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους κατά τη διάρκεια επίσκεψης του Έλληνα Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και τη συνάντησή του με τον Ουκρανό Πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Καταδικάζω έντονα την αποτρόπαια επίθεση της Ρωσίας στην Οδησσό κατά την επίσκεψη του Βολοντίμιρ Ζελένσκι και του Κυριάκου Μητσοτάκη» ανέφερε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Υπογράμμισε επίσης ότι «κανείς δεν πτοείται από αυτή τη νέα απόπειρα τρομοκρατίας – σίγουρα ούτε οι δύο ηγέτες στο έδαφος ούτε ο γενναίος λαός της Ουκρανίας».

Και πρόσθεσε: «Περισσότερο από ποτέ, στεκόμαστε στο πλευρό της Ουκρανίας».

Σαρλ Μισέλ: «Άλλο ένα σημάδι της άνανδρης τακτικής της Ρωσίας»

Αντίστοιχα, από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ μέσω ανάρτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε ότι «η επίθεση στην Οδησσό κατά τη διάρκεια της επίσκεψης των Βολοντίμιρ Ζελένσκι και Κυριάκου Μητσοτάκη είναι άλλο ένα σημάδι της άνανδρης τακτικής της Ρωσίας στον επιθετικό της πόλεμο κατά της Ουκρανίας».

Ακόμη, ο κ. Σαρλ συμπλήρωσε πως «αυτό είναι κατακριτέο. Η πλήρης υποστήριξη της ΕΕ προς την Ουκρανία και τον γενναίο λαό της δεν θα αμφιταλαντευτεί».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας