Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΝέα Αριστερά: «Τα κόμματα με γελοίες δικαιολογίες αρνήθηκαν το μέτωπο για την...

Νέα Αριστερά: «Τα κόμματα με γελοίες δικαιολογίες αρνήθηκαν το μέτωπο για την υπεράσπιση του δημόσιου πανεπιστημίου»

Η Νέα Αριστερά άσκησε έντονη κριτική στα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, δηλαδή στο ΣΥΡΙΖΑ, στο ΠΑΣΟΚ, στο ΚΚΕ αλλά και στην Πλεύση Ελευθερίας

Η Νέα Αριστερά άσκησε έντονη κριτική στα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, δηλαδή στο ΣΥΡΙΖΑ, στο ΠΑΣΟΚ, στο ΚΚΕ αλλά και στην Πλεύση Ελευθερίας, αναφέροντας ότι η αντιπολίτευση – πλην της Ακροδεξιάς – «με γελοίες δικαιολογίες αρνήθηκαν το μέτωπο για την υπεράσπιση του Συντάγματος και του δημόσιου πανεπιστημίου».

Σημειώνεται ότι στη Βουλή βρίσκεται σε εξέλιξη  η συζήτηση για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο αφορά στα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Η ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς

«Ο πρόεδρος της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, κατέθεσε μια συγκεκριμένη και πολύ καθαρή πρόταση προς τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και την Πλεύση Ελευθερίας. Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη με το νομοσχέδιο που προβλέπει την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων συνιστά κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος. Η Νέα Αριστερά κάλεσε την αντιπολίτευση – πλην Ακροδεξιάς – να υπερασπιστεί στην πράξη το Σύνταγμα και το Δημόσιο Πανεπιστήμιο.

Τι θα σήμαινε η κατάθεση πρότασης δυσπιστίας; Διακοπή της κοινοβουλευτικής διαδικασίας της συζήτησης επί του νομοσχεδίου, ο πρωθυπουργός θα ερχόταν απολογούμενος, η συζήτηση θα αφορούσε στην παραβίαση του Συντάγματος και η συζήτηση για την υπεράσπιση του Συντάγματος και του Δημόσιου Πανεπιστημίου θα ερχόταν στο επίκεντρο της δημόσιας πολιτικής συζήτησης. Ενώ θα έφερνε στο προσκήνιο τον δίκαιο αγώνα του φοιτητικού κινήματος.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης είτε με γελοίες δικαιολογίες είτε με την σιωπή τους αρνήθηκαν το αυτονόητο: Το μέτωπο για την υπεράσπιση του Συντάγματος και του Δημοσίου Πανεπιστημίου. Το συμπέρασμα είναι απλό. Η συναινετική αντιπολίτευση δεν απειλεί την κυριαρχία της δεξιάς του κ. Μητσοτάκη. Είναι αυτή η αντιπολίτευση που απορρίπτει η κοινωνία και απογοητεύει τους πολίτες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας