Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτική«Θύελλα αντιδράσεων» για την ατάκα του Κουτσούμπα “sugar daddies”

«Θύελλα αντιδράσεων» για την ατάκα του Κουτσούμπα “sugar daddies”

Η τοποθέτηση του ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα «σημάδεψε» τη δεύτερη ημέρα συζητήσεων για το νομοσχέδιο των ιδιωτικών πανεπιστημίων στη Βουλή, μια μέρα πριν ψηφιστεί από την ολομέλεια το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου. 

Η τοποθέτηση του ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα «σημάδεψε» τη δεύτερη ημέρα συζητήσεων για το νομοσχέδιο των ιδιωτικών πανεπιστημίων στη Βουλή, μια μέρα πριν ψηφιστεί από την ολομέλεια το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου.

Ο κ. Κουτσούμπας, στο πλαίσιο της κριτικής του εν λόγω νομοσχεδίου, επιχείρησε να το συγκρίνει με το εκπαιδευτικό μοντέλο που ακολουθείται στη Σκανδιναβία.

Για την ακρίβεια ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε για το νομοσχέδιο ότι «πραγματικό έκτρωμα από την αρχή μέχρι το τέλος, που παρά την ομοβροντία ψεμάτων και προπαγάνδας, ακόμη και στις ελεγχόμενες δημοσκοπήσεις, δείχνει να έχει το μισό της κοινωνίας απέναντί του», ενώ άσκησε κριτική και στο ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζοντας «ανέκδοτο το Σκανδιναβικό μοντέλο».

Χαρακτηριστικά τόνισε πως «τα δίδακτρα αναγκάζουν φοιτήτριες να ψάχνουν sugar daddies με τα γνωστά ανταλλάγματα».

Οι αντιδράσεις των κομμάτων

Πρώτη η Νέα Δημοκρατία τοποθετήθηκε για τη συγκεκριμένη έκφραση του κ. Κουτσούμπα, με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος να κάνει λόγω για μια “απαράδεκτη, σεξιστική και άκρως υποτιμητική δήλωση για το γυναικείο φύλο”

Από την πλευρά το ΠΑΣΟΚ έκανε λόγω και εκείνο για σεξιστικό παραλήρημα με σαφή αναφορά στις εμφανίσεις του γραμματέα του ΚΚΕ στα σατιρικά βίντεο του καναλιού στο YouTube.

«Η αγωνία του κ. Κουτσούμπα να πρωταγωνιστεί στο Luben είναι κακός σύμβουλος. Δεν περιμέναμε από τον Γραμματέα του ΚΚΕ τέτοιο σεξιστικό παραλήρημα», αναφέρεται στο σχόλιο του ΠΑΣΟΚ.

Η νέα εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Βούλα Κεχαγιά μίλησε για μια «άνευ προηγουμένου σεξιστική δήλωση που προκαλεί έκπληξη και θλίψη».

Ακόμη σκληρή επίθεση εξαπέλυσε και το Τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ προς το ΚΚΕ, τονίζοντας πως «πέφτουν τα προσωπεία για ακόμη μια φορά μετά την καταψήφιση του ΚΚΕ επί της αρχής του νομοσχεδίου για την ισότητα στο γάμο», υπογραμμίζοντας πως «η ισότητα δεν είναι μια λέξη προς τέρψιν ψήφων αλλά καθημερινός αγώνας και στάση ζωής».

Στην ανακοίνωση, ειδικότερα, επισημαίνεται πως «με έκπληξη παρατηρήσαμε σήμερα από το βήμα της βουλής τον Γενικό Γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος να κάνει μια άνευ προηγούμενου σεξιστική δήλωση Ποια ήταν αυτή; «Η επιβολή διδάκτρων οδηγεί φοιτήτριες να αναζητούν sugar daddies»». Άραγε αυτή είναι η θέση και το επιχείρημα ενός αντιπολιτευτικού κόμματος απέναντι στο κατάπτυστο νομοσχέδιο για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων;

Οι γυναίκες σήμερα παλεύουμε καθημερινά απέναντι σε μια πατριαρχική κοινωνία που δεν λέει να αλλάξει, γεμάτη έμφυλα στερεότυπα. Μια κοινωνία βίας και εξουσιαστικών συμπεριφορών απέναντι σε γυναίκες.

ΚΚΕ: «Ας κοιταχτούν στον καθρέφτη»

Το ΚΚΕ έσπευσε να δώσει απάντηση στο σχόλιο της Νέας Δημοκρατίας, όπου αναφέρεται στην «εμπορευματοποίηση της παιδείας».

«Στην προσπάθεια τους να υπερασπιστούν το αντιδραστικό κι αντισυνταγματικό τους νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ, οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης είχαν μέχρι τώρα καταφύγει στα ψέματα, την συκοφάντηση και τον αυταρχισμό. Τώρα καταφεύγουν και στη γελοιότητα ή, για να είμαστε πιο ακριβείς, στην αυτογελοιοποίηση.

Αλήθεια, δεν γνωρίζουν στη ΝΔ ότι η εμπορευματοποίηση της παιδείας σε μια σειρά από χώρες έχει οδηγήσει ακόμη και σε τέτοια φαινόμενα σήψης, σαν κι αυτά που κατήγγειλε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, αναφερόμενος σε εκπαιδευτικά «μοντέλα» του εξωτερικού;

Δεν γνωρίζουν τα δημοσιεύματα και τις ανατριχιαστικές διαφημίσεις στο διαδίκτυο που επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν νέες φοιτήτριες πατώντας πάνω και στο τεράστιο κόστος σπουδών;

Προφανώς και τα γνωρίζουν, απλά τους ενοχλεί όταν ακούγονται γιατί αναδεικνύουν όλη τη μπόχα του σάπιου καπιταλιστικού κόσμου που εκπροσωπούν.

Υποτιμητική και σεξιστική είναι η αποσιώπηση και η ανοχή απέναντι σε τέτοια φαινόμενα και κυρίως η στήριξη μιας πολιτικής που τα αναπαράγει, όχι η καταγγελία τους. Αν οι εκπρόσωποι της ΝΔ αναζητούν κατάπτυστες, απαράδεκτες, σεξιστικές και υποτιμητικές για το γυναικείο φύλο καταστάσεις, ας κοιτάξουν τις εκδηλώσεις της φοιτητικής τους παράταξης, κοινώς «ας κοιταχτούν στον καθρέφτη».

Είναι βαθιά γελασμένοι, αν νομίζουν ότι με τέτοιες διαστρεβλώσεις και κουτοπονηριές θα ξεφύγουν από τη λαϊκή και νεανική οργή για το κατάπτυστο νομοσχέδιο που θέλουν να ψηφίσουν», καταλήγει το ΚΚΕ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας