Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΣυνάντηση Γεραπετρίτη - Ιερώνυμου για να πλησιάσουν κυβέρνηση με εκκλησία

Συνάντηση Γεραπετρίτη – Ιερώνυμου για να πλησιάσουν κυβέρνηση με εκκλησία

Συνάντηση είχαν πριν από λίγες ημέρες ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο.

Συνάντηση είχαν πριν από λίγες ημέρες ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο.

Αυτό αποκάλυψε η Χριστίνα Κοραή στην εκπομπή του Τ/Σ MEGA “Live News”. Ακόμη, σημειώνεται ότι αυτή η συνάντηση διεξήχθη κατόπιν πρωτοβουλίας του υπουργού Εξωτερικών.

Σκοπός της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στην Αρχιεπισκοπή, έγινε με στόχο να στηθεί γέφυρα μεταξύ της κυβέρνησης και της Εκκλησίας, η οποία έχει διαρραγεί μετά την ψήφιση του νόμου για τον γάμο στα ομόφυλα ζευγάρια.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο τραπέζι έπεσε και επικείμενη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο, χωρίς ωστόσο να είναι ακόμη ώριμες οι συνθήκες για τη διεξαγωγή της.

Παράλληλα, έγινε γνωστό πως πραγματοποιήθηκε τηλεφώνημα από την Προεδρία στην Αρχιεπισκοπή, πριν από τη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν θα πάει για την Κυριακή της Ορθοδοξίας, στις 25 Μαρτίου, στη Μονή Πετράκη ούτε και σε κανέναν άλλο ναό.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας