Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΝτόμινο οι αποχωρήσεις: Ασημακοπούλου εκτός ευρωεκλογών και παραίτηση του γ.γ. του υπουργείου...

Ντόμινο οι αποχωρήσεις: Ασημακοπούλου εκτός ευρωεκλογών και παραίτηση του γ.γ. του υπουργείου Εσωτερικών

Η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου ανακοίνωσε την αποχώρηση της από τις ευρωεκλογές. Αυτή η απόφαση ήρθε μετά από τον χαμό που προκάλεσαν τα email που έστειλε σε Έλληνες του εξωτερικού, για το οποίο θέμα ο κος Μητσοτάκης είχε πει ότι η κυβέρνηση είχε ξεκινήσει έρευνα: «Η υπόθεση με τα email που φέρεται να έστειλε η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου στους απόδημους πρέπει να διερευνηθεί. Η υπόθεση πρέπει να ερευνηθεί και από τη δικαιοσύνη και από το υπουργείο Εσωτερικών. Κάνουμε και εμείς τη δική μας έρευνα».

Παράλληλα της απόφασης διεξάγεται και εσωτερικός έλεγχος στο ΥΠΕΣ, με την Νίκη Κεραμέως να λέει πως «η ίδια (η κα Ασημακοπούλου) έχει δώσει τις απαντήσεις της για το πού βρήκε τα email αυτά, αυτό είναι το ζητούμενο. Το υπουργείο Εσωτερικών δεν δίνει στοιχεία επικοινωνίας πολιτών, email και τηλέφωνα, το λέει ρητά η νομοθεσία», ενώ πρόσθεσε πως η κα Ασημακοπούλου δεν πήρε από το υπουργείο Εσωτερικών τη λίστα.

Η παραίτηση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών

Καθώς, οι εξελίξεις συνεχίζονται μετά την απόσυρση της Ασημακοπούλου με την παραίτηση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλης Σταυριανουδάκης.

Αυτό έγινε αφού έγινε γνωστό ότι η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου φέρεται να απέκτησε την επίμαχη λίστα από τον συνεργάτη του Σταυριανουδάκη, από τον γραμματέα Αποδήμων της ΝΔ.

Τώρα αναμένεται να δούμε και την παραίτηση του Νίκου Θεοδωρόπουλου, ο οποίος αποπέμπεται μαζί με τον γενικό γραμματέα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας