Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΟ Μπάιντεν ευχαρίστησε «προσωπικά» τον Χριστουδουλίδη για την ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα...

Ο Μπάιντεν ευχαρίστησε «προσωπικά» τον Χριστουδουλίδη για την ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα από την Κύπρο

Το βράδυ της Τρίτης, ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης πραγματοποίησε συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον Προσωπάρχη του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, Κέρτις Ριντ, ο οποίος του παρέδωσε μια επιστολή από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Στην επιστολή του, ο Μπάιντεν έδωσε έπαινο για τον ηγετικό ρόλο, το όραμα και την αποφασιστικότητα του Προέδρου Χριστοδουλίδη για την εφαρμογή του εξαιρετικά σημαντικού θαλάσσιου διαδρόμου για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα από την Κύπρο. Ακόμα, αναφέρθηκε και στις στενές σχέσεις της Κύπρου με τις χώρες της περιοχής οι οποίες ήταν καταλυτικές, ώστε να υλοποιηθεί η εν λόγω πρωτοβουλία.

Εκφράζοντας την ετοιμότητα της χώρας στο να στηρίξει ενεργά την Κύπρο στην υλοποίηση της πρωτοβουλίας «Αμάλθεια», ο Πρόεδρος Μπάιντεν διαβεβαίωσε ότι «καθώς προχωρούμε με αυτή την πρωτοβουλία, οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να εργαστούν μαζί σας για να διαχειριστούν τις πολυπλοκότητες αυτού του εγχειρήματος».

Τέλος, επεσήμανε το γεγονός ότι έχει δώσει οδηγίες στον στρατό των ΗΠΑ να ηγηθεί μιας αποστολής έκτακτης ανάγκης για δημιουργία προσωρινής αποβάθρας στην ακτή της Γάζας, για να διευκολυνθεί και να ενισχυθεί η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας που προορίζεται για τον άμαχο πληθυσμό στη Γάζα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας