Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΣε τεταμένο κλίμα η συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας

Σε τεταμένο κλίμα η συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας

Με τρομερές εντάσεις εξελίχθηκε στη Βουλή η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας που κατατέθηκε με αφορμή δημοσίευμα εφημερίδας για την υπόθεση των Τεμπών.

Με τρομερές εντάσεις εξελίχθηκε στη Βουλή η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας που κατατέθηκε με αφορμή δημοσίευμα εφημερίδας για την υπόθεση των Τεμπών.

Η τραγωδία των Τεμπών και η απαίτηση της κοινωνίας να χυθεί άπλετο φως και να αποδοθούν ευθύνες αποτέλεσε τη βάση της κοινής συνεννόησης των κομμάτων για την κατάθεση της συγκεκριμένης ομαδικής πρότασης δυσπιστίας εναντίον της κυβέρνησης.

Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά κατόρθωσαν να συνδιαμορφώσουν μια κοινή γραμμή τα κόμματα της αντιπολίτευσης δηλαδή ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά, Πλεύση Ελευθερίας, συνυπογράφοντας την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Βέβαια είχαν προηγηθεί τόσο διαβουλεύσεις τόσο και βελτιώσεις επί του κειμένου πριν κατατεθεί έτσι ώστε να απηχεί πλήρως τις απόψεις όλων των πλευρών.

 

 

Ωστόσο, πριν την ομιλία του κ. Καραμανλή υπήρξε ένταση και σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ της Ζωής Κωνσταντοπούλου και τους βουλευτές και υπουργούς της ΝΔ κατά την διάρκεια παρέμβασης της επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας.

Μάλιστα η κ. Κωνσταντοπούλου επιτέθηκε στον Κώστα Αχ. Καραμανλή ο οποίος φέρεται να έκανε κάποια κίνηση αντιδρώντας σε όσα άκουγε με την Ζωή Κωνσταντοπούλου να λέει «θα μας κουνήσετε και το δάχτυλο».

Δεν κρύβομαι ούτε τώρα από τη βουλευτική ασυλία

Μια από τις πιο σημαντικές στιγμές κατά τη διάρκεια της συζήτησης που περίμεναν τόσο τα κόμματα όσο και η κοινωνία αποτέλεσε η άνοδος στο βήμα του πρώην υπουργού Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή. Ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι «Σκύβω με σεβασμό στις οικογένειες των θυμάτων, κανείς, πόσο μάλλον εγώ δεν μπορώ να νοιώσω τον πόνο για την απώλειά τους δήλωσε. Απόλυτος σεβασμός, όμως, σημαίνει και συνειδητή αποχή από την εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου». Ωστόσο επισήμανε ότι «Δεν κρύβομαι ούτε τώρα πίσω από καμία βουλευτική ασυλία».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας