Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΕφ. Αχτσιόγλου: «Τρεις μέρες όπου το μόνο που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι...

Εφ. Αχτσιόγλου: «Τρεις μέρες όπου το μόνο που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι να προσφέρει στην κυβέρνηση άλλοθι»

Η βουλευτής της Νέας Αριστεράς, Έφη Αχτσιόγλου, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1, όπου αναφέρθηκε τόσο στην πρόταση δυσπιστίας όσο και για τη δήλωση του Νικήτα Κακλαμάνη για τον Στέφανο Κασσελάκη. 

Η βουλευτής της Νέας Αριστεράς, Έφη Αχτσιόγλου, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1, όπου αναφέρθηκε τόσο στην πρόταση δυσπιστίας όσο και για τη δήλωση του Νικήτα Κακλαμάνη για τον Στέφανο Κασσελάκη.

Σχετικά με την επίθεση της κυβέρνησης στα κόμματα της αντιπολίτευσης λόγω της πρότασης δυσπιστίας η κ. Αχτσιόγλου ανέφερε «Το θεωρώ άηθες αυτό. Υπάρχει μια τραγωδία και είναι μια τραγωδία η οποία αποτελεί συλλογικό μας στίγμα, είναι στίγμα για ολόκληρη την κοινωνία. Υπάρχει η ανάγκη να δοθούν απαντήσεις και οι απαντήσεις δεν δίνονται και υπήρχε μια κυβέρνηση η οποία διοικούσε τον τόπο εκείνη την περίοδο η οποία είχε πολλαπλές οχλήσεις ως προς την έλλειψη ασφάλειας στα τρένα και τις μεταφορές τις οποίες τις αγνοούσε και επί των συγκεκριμένων ζητημάτων δεν έχει δώσει απαντήσεις.

Εγώ δεν θεωρώ ότι αυτή η υπόθεση είναι ένα ζήτημα όπως όλα τα άλλα στα οποία μπορούμε να έχουμε συμφωνίες ή διαφωνίες πολιτικές δηλαδή ότι είναι ένα ζήτημα που μπορούμε να συζητήσουμε τι πρέπει να γίνει στην παιδεία, τι πρέπει να γίνει στην υγεία κλπ.

Εδώ μιλάμε για μια τραγωδία, χάθηκαν 57 άνθρωποι και η κυβέρνηση ουσιαστικά λέει «δεν θα μάθετε ποτέ τι συνέβη», αυτό δεν μπορεί να είναι αποδεκτό.

Επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ

Η κ. Αχτσιόγλου επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας χαρακτηριστικά «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχουμε τρεις μέρες όπου το μόνο που κάνει είναι να προσφέρει στην κυβέρνηση άλλοθι για να συζητάει η κυβέρνηση οτιδήποτε άλλο πέρα από το θέμα. Είχαμε τις αλλοπρόσαλλες δηλώσεις του κ. Κασσελλακη πρώτα απ’ όλα για τις εκλογές.

Αλλοπρόσαλλες δηλώσεις για τους διεθνείς παρατηρητές, μιλάμε για φαιδρά πράγματα! Τι ακριβώς αμφισβητεί, διεθνείς παρατηρητές υπάρχουν πάντα στις εκλογές τι ακριβώς εισφέρει αυτό που λέει; Αμφισβητεί τη διαδικασία , αυτό που έχει κεκτημένο η μεταπολίτευση στη χώρα ότι διενεργούμε εκλογές κανονικά και δεν έχει αμφισβητήσει κανείς εδώ και 50 χρόνια το αποτέλεσμα των εκλογών; Τι φαιδρότητες είναι αυτές! Το μόνο που κάνει με αυτό είναι να δίνει στη ΝΔ πάτημα για να συζητάει άλλο θέμα γιατί αυτό κάνει στη Βουλή.

Στη συνέχεια από την αλλοπρόσαλλή δήλωσή του ότι η πρόταση μομφής είναι μια κοκορομαχία και μετά την υπογράφει δηλαδή ο ορισμός της αντίφασης και ακούμε μετά
όλη τη μέρα στη Βουλή τη ΝΔ αντί να συζητάει για τα Τέμπη να συζητάει για την αλλοπρόσαλλη δήλωση του κ. Κασσελάκη.

Ότι υπάρχει ένα έντονο αυταρχικό στοιχείο στη νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αυτό είναι προφανέστατο και αυτό εκδηλώθηκε από τις πρώτες μέρες της νέας ηγεσίας σε σειρά γεγονότων. Δεν είναι μόνο δηλαδή οι πολιτικές θέσεις οι οποίες δεν έχουν πυξίδα, αυτό το κόμμα έχει μετατραπεί υπό τη νέα του ηγεσία σε έναν πολιτικό αχταρμά.

Και ο ίδιος ο πρόεδρός του με τον τρόπο που λειτουργεί πραγματικά απαξιώνει το θεσμό της Αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δεν αξίζει στην κοινωνία και στον τόπο να έχει μια τέτοια
Αξιωματική Αντιπολίτευση, είναι πραγματικά κρίμα.

Δεν κάνουμε παρασκηνιακές διαβουλεύσεις

Η κ. Αχτσιόγλου αρνήθηκε ότι υπήρχε προσυνεννόηση των κομμάτων της αντιπολίτευσης για την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας όπως ανέφερε ο κ. Παππάς.

«Δεν κάνουμε εμείς παρασκηνιακές διαβουλεύσεις. Από το βήμα της Βουλής είχαμε κάνει πρόταση να υπάρξει πρόταση δυσπιστίας με συνένωση των προοδευτικών δημοκρατικών δυνάμεων σε ότι αφορά τότε την παραβίαση του άρθρου 16 με τη θεσμοθέτηση ιδιωτικών πανεπιστημίων, αρνήθηκαν τα κόμματα με το ΣΥΡΙΖΑ τότε να απαντά ότι αυτό προσφέρει υπηρεσίες στη ΝΔ και τη συσπειρώνει.

Τέλος, η βουλεύτρια της Νέας Αριστεράς αρνήθηκε ότι υπήρχε κάποια συνεννόηση με τα υπόλοιπα κόμματα και για το θέμα με την κ. Ασημακοπούλου.

«Όχι βέβαια, δεν ξέρω τι είναι αυτό που επινοεί εκ των υστέρων ο κ. Παππάς και δεν ξέρω και γιατί το κάνει. Αυτό που ξέρω είναι ότι αυτή τη στιγμή προσφέρει άλλο ένα άλλοθι για αντιπερισπασμό για να μη συζητάμε όλα αυτά που συζητάμε αλλά να έχει η ΝΔ το πάτημα να απαντάει για άλλα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας