Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΚαταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας στη Βουλή

Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας στη Βουλή

Με τις ψήφους της ΝΔ καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης

Όπως ήταν αναμενόμενο, καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας που είχαν υποβάλλει τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατά της κυβέρνησης, με «αιχμή» το θέμα του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη στις 18 Φεβρουαρίου του 2023, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 57 ανθρώπων οι οποίοι επέβαιναν στις αμαξοστοιχίες που συγκρούστηκαν.

Σε εξαιρετικά υψηλούς τόνους, παλινωδίες με τη σειρά ομιλιών των πολιτικών αρχηγών, αλλά και αιφνίδιες παραιτήσεις κυβερνητικών στελεχών αλλά και βαρείς χαρακτηρισμούς διεξήχθη στη Βουλή η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας σε σύνολο 300 βουλευτών, υπέρ της πρότασης 141 βουλευτές κατά της πρότασης 159 βουλευτές.

Στην ονομαστική ψηφοφορία, η κυβερνητική πλειοψηφία εμφάνισε αρραγές μέτωπο καθώς 159 βουλευτές καταψήφισαν. Μεταξύ αυτών και ο ανεξάρτητος βουλευτής, Χάρης Κατσιβαρδάς,-όπως είχαμε αναφέρει στο govnews.gr από χθες.

Στον αντίποδα, θετικά στην πρόταση τοποθετήθηκαν συνολικά 141 βουλευτές, που αποτελούν και το σύνολο της δύναμης των κομμάτων της αντιπολίτευσης καθώς και 3 ανεξάρτητοι βουλευτές (Χουρδάκης, Παπαϊωάννου και Φλώκος).

Υπενθυμίζεται, πως μετά την απόρριψη της πρότασης δυσπιστίας, η αντιπολίτευση δεν μπορεί να καταθέσει νέα πριν την πάροδο 6 μηνών.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας