Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΤα νέα κομβικά πρόσωπα στο Μέγαρο Μαξίμου: Βορίδης, Κουτνατζής, Νέζης - Ο...

Τα νέα κομβικά πρόσωπα στο Μέγαρο Μαξίμου: Βορίδης, Κουτνατζής, Νέζης – Ο ρόλος του Βορίδη

Αναδιάταξη αρμοδιοτήτων έφερε η παραίτηση των δύο εκ των στενότερων συνεργατών του πρωθυπουργού, του υπουργού Επικρατείας Σταύρου Παπασταύρου και του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργού Γιάννη Μπρατάκου.

Η λύση που προκρίθηκε ως προς την αναπλήρωση των χαρτοφυλακίου τους είναι η διεύρυνση των αρμοδιοτήτων του υπουργού Επικρατείας Μάκη Βορίδη και ο ορισμός του Στέλιου Κουτνατζή γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού, ως είχε αποκαλύψει αργά τη νύχτα η στήλη του Κομισάριου.

Ο Μάκης Βορίδης αναλαμβάνει επιπλέον τη ρύθμιση θεμάτων οργάνωσης και λειτουργίας της κυβέρνησης και των κυβερνητικών οργάνων, και θα συμμετέχει στον προγραμματισμό του νομοθετικού έργου.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται και η μετακίνηση του Βορίδη από τη Ζαλακώστα στην Ηρώδου Αττικού και η συμμετοχή του στον πρωινό καφέ του Μαξίμου…

Την θέση που κρατούσε ο κ. Μπρατάκος, δηλαδή το ρόλο του δίαυλου μεταξύ Μαξίμου και βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, θα αναλάβει ο Θανάσης Νέζης, εκ των παλαιότερων και εμπειρότερων κομματικά συνεργατών Μητσοτάκη.

Από την κυβέρνηση έλεγαν ότι με την αναδιάταξη δυνάμεων προκύπτουν καθαροί ρόλοι και ξεκάθαρες αρμοδιότητες σχετικά με το ποιος κάνει τι στο Μέγαρο Μαξίμου.

Επισήμαιναν ότι πρόκειται για εσωτερική αναδιάταξη και σημείωναν ότι το υπουργικό συμβούλιο έχει μείον δύο μέλη (υπουργός και υφυπουργός) καθώς οι αρμοδιότητές τους κατανέμονται σε ήδη υπάρχοντα μέλη της κυβέρνησης.

Ο Μάκης Βορίδης αναλαμβάνει επιπλέον τη ρύθμιση θεμάτων οργάνωσης και λειτουργίας της κυβέρνησης και των κυβερνητικών οργάνων (πχ. υπουργικού συμβουλίου) σε συνεργασία με τον Στέλιο Κουτνατζή, ο οποίος αναλαμβάνει τις αρμοδιότητες της ΓΓ Πρωθυπουργού. Δηλαδή επανέρχεται η θέση σε επίπεδο Γενικού Γραμματέα από υφυπουργού και αποκτά περισσότερο τεχνοκρατικά χαρακτηριστικά.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας