Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΚΟΣΜΟΣ - «Ακούμε "Λιτανεία και Παράκληση για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στα...

ΚΟΣΜΟΣ – «Ακούμε “Λιτανεία και Παράκληση για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στα Πιέρια Όρη”, αν δεν ήταν τραγικό θα ήταν αστείο»

«Η κλιματική κρίση απειλεί την αγροτική παραγωγή», λέει το κόμμα ΚΟΣΜΟΣ με μια ανακοίνωση για τις ευρωεκλογές: 

«Λιτανεία και Παράκληση για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στα Πιέρια Όρη» διαβάζουμε στα τοπικά Μέσα. Αν δεν ήταν τραγικό θα ήταν αστείο.

Αρχές Απριλίου και η τρίτη μεγάλη πυρκαγιά της περιόδου έκαιγε στα Πιέρια Όρη για τέσσερις μέρες.

Η κλιματική κρίση είναι εδώ και βρισκόμαστε ήδη στο σημείο μηδέν. Η ζωή όπως την ξέραμε βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο.  Ο πιο ζεστός χειμώνας που έχει καταγραφεί τα τελευταία χρόνια, η μικρή βροχόπτωση και τα ελάχιστα χιόνια δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα για όσα έρχονται το καλοκαίρι.

Δεν έχουμε περιθώριο για άλλη καθυστέρηση. Η κυβέρνηση έπρεπε να είχε κηρύξει την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου από τις 25 Μαρτίου και όχι την 1η Μάη. Παράλληλα, χρειάζεται συνολική αλλαγή της στρατηγικής με μεγαλύτερη στελέχωση των υπηρεσιών και αύξηση της χρηματοδότησης του μηχανισμού δασοπροστασίας.

Δεν αντέχουμε άλλες επικοινωνιακές τακτικές και «πράσινα» λόγια. Αν δεν αρχίσουν σήμερα οι πράξεις, ούτε οι λιτανείες δεν θα μας σώζουν σε λίγα χρόνια.

Η κλιματική κρίση απειλεί την αγροτική παραγωγή.

Σε ρεπορτάζ που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, αναφέρεται ότι η οι ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή σε συνδυασμό με τη λειψυδρία θέτουν σε κίνδυνο τη νέα ελαιοπαραγωγή στην Κρήτη. Υπενθυμίζεται ότι φέτος είχαμε τον χειρότερο τρύγο των τελευταίων δεκαετιών λόγω της ανόδου της θερμοκρασίας.

Δεν θα σταματήσουμε να το επαναλαμβάνουμε με όλη τη δύναμη της φωνής μας. Η κλιματική κρίση δεν συνιστά έναν ενδεχόμενο κίνδυνο για το μέλλον, αλλά μια άμεση απειλή για το παρόν. Απειλή για την αγροτική παραγωγή, την οικονομία στο σύνολο της, την ποιότητά της καθημερινότητάς μας, για την ίδια τη ζωή στον πλανήτη όπως την έχουμε γνωρίσει.

Γι’ αυτό δεν υπάρχει περιθώριο πια για την παραμικρή καθυστέρηση στην απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα. Γι’αυτό είναι εγκληματική η συνέχιση της καταστροφικής πολιτικής των εξορύξεων στα ανοιχτά της Κρήτης και σε όλη την Ελλάδα.

Στις 9 Ιούνη ψηφίζουμε για το κλίμα και τη ζωή, ψηφίζουμε για τον Κόσμο».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας