Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΠεριβάλλον Σαμαρά: Η υποψηφιότητα Μουρούτη δεν έχει σχέση με εμάς

Περιβάλλον Σαμαρά: Η υποψηφιότητα Μουρούτη δεν έχει σχέση με εμάς

Άδειασμα από την πλευρά του Αντώνη Σαμαρά στον πρώην διευθυντή του γραφείου Τύπου του και εμμέσως και στον Μητσοτάκη, που τον πρόσθεσε στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ

Η ανακοίνωση ότι ο επί σειρά ετών στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, Γιώργος Μουρούτης, θα είναι υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογές του Ιουνίου, ελήφθη λογικά σαν μία απόπειρα του Κυριάκου Μητσοτάκη να κρατήσει ψηφοφόρους της σαμαρικής πτέρυγας εντός του κόμματος για να μην μετακινηθεί η ψήφος τους προς άλλα κόμματα.

Ο κ. Μουρούτης άλλωστε είχε διατελέσει διευθυντής του γραφείου Τύπου του κ. Σαμαρά ως πρωθυπουργού και προηγουμένως διευθυντής του γραφείου τύπου της ΝΔ. Ωστόσο, οι σχέσεις του φέρεται να έχουν διαρραγεί το τελευταίο διάστημα.

Κύκλοι του κ. Σαμαρά μάλιστα, απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα, έλεγαν ότι: «Η υποψηφιότητα Μουρούτη δεν έχει σχέση με εμάς, ούτε και τη στήριξη μας».

Σημειώνεται ότι η ΝΔ μάλιστα στις ευρωεκλογές ανησυχεί κυρίως για διαρροές προς τα δεξιά, με αφορμή και το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Η νομοθέτηση της ισότητας στο γάμο έχει ενοχλήσει όχι μόνο το σαμαρικό αλλά και ευρύτερα το παραδοσιακό ακροατήριο της σκληρής δεξιάς.

Ενώ μερίδα της λεγόμενης “πατριωτικής δεξιάς” δεν συμφωνεί με την πολιτική της επαναπροσέγγισης με την Τουρκία και αντιμετωπίζει με καχυποψία τις σχετικές κινήσεις του κ. Μητσοτάκη.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας