Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΑυξήθηκε ο συνολικός αριθμός μισθωτών κατά 400.000

Αυξήθηκε ο συνολικός αριθμός μισθωτών κατά 400.000

Η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, τόνισε ότι με τις μεταρρυθμίσεις που έφερε η κυβέρνηση κατάφερε από το 2019 μέχρι σήμερα ο αριθμός των εργαζομένων που εργάζονται με κατώτατο μισθό να πέσει από το 27% στο 22%.

Η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, τόνισε ότι με τις μεταρρυθμίσεις που έφερε η κυβέρνηση κατάφερε από το 2019 μέχρι σήμερα ο αριθμός των εργαζομένων που εργάζονται με κατώτατο μισθό να πέσει από το 27% στο 22%. Παράλληλα, ο συνολικός αριθμός των μισθωτών αυξήθηκε κατά 400.000 εργαζόμενους, ενώ και ο κατώτατος μισθός ανέβηκε από τα 688 ευρώ στα 830 ευρώ.

Μιλώντας στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της ΕΡΤ, η υπουργός ανέφερε πως «οι αυξήσεις του κατώτατου μισθού τις οποίες έχει κάνει η κυβέρνηση οδηγούν σε άνοδο και του μέσου μισθού, ενώ ταυτόχρονα παρατηρούμε ότι ολοένα μεγαλύτερος αριθμός εργαζομένων μετατοπίζεται από την κατώτατη μισθολογική κατηγορία σε υψηλότερες».

Παράλληλα, έκανε λόγο για μείωση της ανεργίας και το «ξεπάγωμα» των τριετιών, που θα βοηθήσουν ακόμα περισσότερο τους εργαζόμενους. «Είναι μια επιβεβαίωση της ορθότητας της οικονομικής πολιτικής και των μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησής μας ότι έχουμε αυτή τη μετατόπιση από την κατώτατη μισθολογική κατηγορία σε πιο υψηλές μισθολογικές κατηγορίες, όταν έχουμε μικρότερη ανεργία, περισσότερους ανθρώπους στην αγορά εργασίας και υψηλότερο κατώτατο μισθό, με τις τριετίες που τον ακολουθούν αυτόν για όσους και για όλους όσοι έχουν κάποια επαγγελματική εμπειρία».

Σύμφωνα με τη Δόμνα Μιχαηλίδου, «η πραγματική σύγκλιση επιτυγχάνεται με τα ποσοστά ανάπτυξης και αύξησης που έχουμε καταφέρει και που νομίζω και ελπίζω ότι με την πολιτική μας συνεχίζουμε». Τόνισε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να μειώσει περαιτέρω τις ασφαλιστικές εισφορές, ώστε να μειωθεί η επιβάρυνση και για τον καθαρό μισθό αλλά και για τους εργοδότες, ώστε να δίνουν υψηλούς μισθούς και να γίνουν πιο ελκυστικές οι άμεσες ξένες επενδύσεις και η επιστροφή των Ελλήνων που έχουν φύγει στο εξωτερικό.

«Έχουμε μειώσει τα τελευταία χρόνια κατά 5 μονάδες τις ασφαλιστικές εισφορές, πράγμα το οποίο ήταν πολύ σημαντικό. Έχουμε δεσμευτεί για μία μονάδα περαιτέρω αύξηση. Το κοιτάμε με το οικονομικό επιτελείο του πρωθυπουργού και με το υπουργείο Οικονομικών αλλά πρέπει να το δούμε με έναν βιώσιμο τρόπο, γιατί πρέπει να διασφαλίσουμε και ότι οι συνταξιούχοι του αύριο θα έχουν μια σύνταξη».

Η υπουργός υπογράμμισε ακόμη ότι η ψηφιακή κάρτα εργασίας είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για να εντοπίζονται περιπτώσεις ανθρώπων που εργάζονται παραπάνω από όσο δηλώνονται και με βάση την ψηφιακή κάρτα, 3.500 άνθρωποι πήραν πίσω τα δεδουλευμένα τους.

Η κ. Μιχαηλίδου είπε ακόμη ότι οι επιτόπιοι έλεγχοι του ΣΕΠΕ έχουν αυξηθεί και αντί για τους προγραμματισμένους 42.000 ελέγχους πέρσι έγιναν 72.000 προκειμένου να διασφαλίζεται ότι τηρείται η εργασιακή νομοθεσία.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας