Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΠροχωράει η προμήθεια των 35 ελικοπτέρων UH-60M Black Hawk

Προχωράει η προμήθεια των 35 ελικοπτέρων UH-60M Black Hawk

Η Ελλάδα υπέγραψε την Παρασκευή επιστολή προσφοράς και αποδοχής, επισημοποιώντας την πρόθεσή της να προμηθευτεί 35 ελικόπτερα UH-60M Black Hawk μέσω διακρατικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ (FMS)

Η Ελλάδα υπέγραψε την Παρασκευή επιστολή προσφοράς και αποδοχής – το Letter of Offer & Acceptance (LOA) – επισημοποιώντας την πρόθεσή της να προμηθευτεί 35 ελικόπτερα UH-60M Black Hawk από τη Sikorsky, εταιρεία της Lockheed Martin, μέσω διακρατικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ (FMS).

Σε δηλώσεις του, ο Paul Lemmo, πρόεδρος της Sikorsky, αναφέρει σχετικά: «Η τελευταία γενιά ελικοπτέρων UH-60M Black Hawk θα συμβάλει στη συνέχιση του εκσυγχρονισμού του υπουργείου Άμυνας και ως αξιόπιστο μέσο θα χρησιμοποιηθεί για ζωτικής σημασίας αποστολές εθνικής και συμμαχικής ασφάλειας».

Σε ανακοίνωση της εταιρείας, μεταξύ άλλων, υπογραμμίζεται ότι το ελικόπτερο πολλαπλών ρόλων Black Hawk, εμπιστεύονται περισσότερες από 35 χώρες, συμπεριλαμβανομένου ενός αυξανόμενου αριθμού συμμαχικών χωρών του ΝΑΤΟ.

Το ελικόπτερο, συνεχίζει η ανακοίνωση, παρέχει απαράμιλλη παγκόσμια διαλειτουργικότητα, αυξάνοντας σημαντικά την αποτρεπτική ικανότητα της Ελλάδας και όλων των χωρών μελών του ΝΑΤΟ.

Εκτός από το ελικόπτερο, η προμήθεια περιλαμβάνει την εκπαίδευση προσωπικού με τον αντίστοιχο εξοπλισμό, για τη διασφάλιση της ομαλής ενσωμάτωσης των ελικοπτέρων στον Ελληνικό Στρατό.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας